Пральна машина не зливає воду: в чому несправність і скільки коштує ремонт

Пральною машинкою кожна сім'я користується регулярно. Комусь вона служить раз в тиждень, а багатодітній мамі доводиться включати по 2 рази за добу. У будь-якому випадку, коли виникає технічна неполадка, потрібно вжити відповідних відновлювальних дій.

Проблема, що виникає при відсутності можливості зливу води з барабана, припиняє подальшу можливість прання. Існує кілька варіантів, що призводять до такої неполадки.

У яку суму обійдеться ремонт

Щоб зорієнтуватися в фінансової складової, нумо дізнаймося вартість ремонту пральної машини тут https://kiev.kabanchik.ua/category/remont-stiralnyh-mashin, ціни починаються від 250 грн. У запропонованій лінійці мінімальною виявилася заміна замка дверцят, а максимальною ─ ремонт барабана. Бажаючи дізнатися про рівень фактичних витрат, звертайтеся до фахівця безпосередньо. Частина ремонтних робіт виконується на дому у замовника, складні поломки вимагають діагностики, тому техніку забирають до місця ремонту.

Що провокує появу проблеми

- Злив заклинює не завжди, часом все спрацьовує, як треба.

- Програма дає збій саме тоді, коли потрібно видаляти воду. Прання та полоскання виконуються у звичайному режимі.

- Обраний режим. Перевірте, які програми використані. Якщо активовані опції «антим'яття», «нічний режим прання», «стоп-вода», то вони виключають роботу центрифуги і активного зливу.

- Використання синтетичного засобу з підвищеним ступенем піноутворення також може вплинути на злив води і віджимання.

- Збій в програмі, який привів до того, що електроклапан закритий не повністю.

Причини відсутності зливу води

1. Забруднений щільним сміттям фільтр. Викрутити його просто ─ пристрій знаходиться в нижньому відсіку фасадної частини пральної машинки. Клацнувши захисною кришкою, ви легко знайдете і викрутите його. Фільтр промивається і встановлюється в призначене гніздо. Однак перед цим треба відключити агрегат від подачі струму і поставити перемикач наливання води в блокуючий стан.

2. Проблема із зливним шлангом. Він перекручений або сильно притиснутий до стіни. При тривалій експлуатації пральної техніки всередині шланга сформувалося засмічення.

пральна машина

3. З'явилися перешкоди в роботі зливного насоса. У машинку потрапило щось тверде з покладеного одягу: монета, металевий затиск, пластиковий фас текс, тощо .. Поки зайвий предмет не буде витягнутий, все лишиться на тому самому рівні. Вода видаляється через резервний шланг біля фільтра, потім витягується те, що блокує зливну функцію.

4. Стан патрубка

Патрубок є сполучною ланкою між баком і помпою. Коли він зсередини сильно забруднюється, то вода не здатна зливатися далі. Сюди може потрапити сторонній предмет і закрити переміщення потоку. При витягуванні патрубка слід відкрутити елементи фіксації, зняти хомут і промацати руками, щоб визначити наявність в середині шлангу ущільнень. Після очищення його повертають в систему.

5. Вихід з ладу датчика рівня води, поломку керуючого модуля (програматора), несправність проводки всередині залиште для виправлення майстру.

Поради від фахівців з ремонту

Зі свого боку намагайтеся запобігати причинам несправностей.

- Орієнтовно підраховуйте вагу речей, не заповнюйте машинку більше, ніж вказано в інструкції.

- Перед тим, як покласти одяг до прання, переконайтеся, що в кишенях порожньо, а елементи «блискавок» знаходяться на зворотній частині виробів, щоб уникнути випадкового відриву.

- У разі частих перебоїв з електроенергією придбайте стабілізатор напруги, щоб машина не вийшла з ладу.

- Очищення фільтра попередить одну з причин несправності побутової техніки. Виконуйте її кожні 20-30 прань.

0
репостів
0
репостів