Як вибрати трап для душу

Душові зони у ванній кімнаті приходять на зміну звичним душовим кабінам, боксам, ваним. Вони відрізняються відсутністю піддону. А підлога, покрита плиткою, грає роль основи. Головним атрибутом системи водовідведення подобної душової виступає трап. Це конструкція, яка складається з дренажного каналу та декоративної решітки зверху. Монтаж системи відбувається в підлогу чи стіну на рівні з плиткою, роблячи мінімальний уклін. Компанія “Стандартпарк” пропонує купити різноманітні види трапів по демократичним цінам з доставкою по Україні. 

Для чого потрібен трап?

trap dlya dusha ravak oz 10 850 mm nerzhaveyushchaya stal x01576 65735656004287

Трап для душу — це зливна система жолобного типу, яка вмуровується в стяжку підлоги, забезпечуючи злив брудної води у каналізацію. З одного боку трап має фіксувальний адаптер, з другого — муфту для з`єднання з трубопроводом. Фільтрувальна решітка знаходиться у корпусі прилада, яка виконує функцію затвору. 

Функції трапу:

  • здійснює відведення відпрацьованої води в головний зливний канал;
  • не дає пройти в зливний стояк бруду, що запобігає засміченню;
  • герметично поєднується зі стикувальною зоною;
  • захищає від неприємних запахів каналізації;
  • залишає доступ зливній системі, щоб відчистити труби від засмічення;
  • служить додатковим аварійним зливом, при затопленні ванної сусідами зверху.

Компанія “Стандартпарк” реалізує широкий асортимент моделей трапів за доступною вартістю, які відрізняються по типу конструкції, зовнішньому вигляду, формам та розмірам. 

Різновиди трапів для душу

Кожний трап має різноманітні затвори, які захищають від проникнення неприємних запахів з каналізації:

  1. Гідрозатвор (мокрий, водний) — найдоступніший і найпрактичніший варіант, у тому числі по вартости, при якому бар'єром для неприємного запаху виступає вода. Він потребує регулярного використання. Якщо душем не користуватися більше тижня, водна пробка пересихає, та запахи можуть просочитися. 
  2. Сухий, — конструкція має додатковий клапан, який перекриває отвір при відсутності води. Сифон підвищує надійність кабіни, якою довго не користувалися. Такі заслінки відкривається під струменями води, а потім закриваються та не пропускають каналізаційні гази. 
  3. Комбінований, у якому поєднані гідрозатвір та сухий. Цей варіант — максимально надійний. Сифони такої конструкції відрізняє захист на двох рівнях: водна пробка не пускає запахи при постійній експлуатації, а повітряний прошарок є додатковою перешкодою.

Решітки та дизайн-вставки, які закривають трап виконують декоративну та фільтрувальну функції. Вони можуть бути любого кольору та мати різноманітний малюнок. Матеріалами виготовленні є:

  • нержавіюча сталь у полірованому та матовому виконанні;
  • загартоване скло — має сучасний та привабливий зовнішній вигляд, надійне та довговічне;
  • пластмаса — найдоступніша за ціною, прості, зручні в догляді, можуть витримувати достатні навантаження. 

За способом підведення каналізації трапи поділяються на горизонтальні (квартири) ті вертикальні (приватні будинки).

Форма і типи конструкції

По типу конструкції відрізняють трапи:

  1. Точковий — характерний для невеликих душових. Може розміщуватися у будь-якому місці кабіни, частіше у центрі. Але може і ближче до стіни, у кутку. Бажано, щоб був рівномірний уклін для злиття вологи. Візуальна частина представляє собою квадрат, рідше може бути кругом, чи овалом. 
  2. Пристінний, який монтується на стику стіни й підлоги. Ледве помітна щілина — це злив. Його не видно, він гармонічно зливається з візерунком на покритті підлоги. Не потребує складного укліна. Такий трап має високу пропускну здатність. 
  3. Лінійний, який схожий на прямокутній жолоб або лоток. Монтаж проводиться по сторонах, у кутках біля стін, на виході. Відрізняється високою пропускною здатністю. Тому їх має сенс встановлювати у багатофункціональних душових з великою витратою води.

За формою бувають трапи:

  • прямокутні;
  • круглі;
  • квадратні;
  • трикутні;
  • овальні.

Найкращі моделі — це квадратні та прямокутні, тому що вони легко вписуються в дизайн покриття підлоги.

Рекомендації при виборі трапу від компанії Стандартпарк

trap dlya dusha v polu pod plitku 29

Поради щодо вибору:

  • матеріал, який повинен бути міцним, зносостійким, герметичним з покриттям підлоги. Сантехнічний поліпропілен — це оптимальний варіант для квартири чи будинку. Сталь — для приміщень з великими навантаженнями;
  • діаметр муфти, яка приєднується до трубопроводу;
  • збірні моделі — найбільш зручні у використанні. Верхні деталі легко знімаються для очищення;
  • зовнішній вигляд зливної решітки, яка має гармонічно поєднуватись з дизайном ванної та кольором покриття підлоги.

У компанії “Стандартпарк” завжди можна купити високоякісні душові канали та трапи з доставкою по Україні, які в змозі вирішити будь-які дизайнерські та функціональні задачі.

0
репостів
0
репостів