Як правильно здавати золото в ломбард

e7451e6171295c4fe1a880c5574bd41eЛомбард є такою ж установою, як банк або інша мікрофінансова організація. Єдина відмінність - в ломбарді необхідна сума грошей може бути видана під заставу золотих або срібних виробів або брухту, техніки або інших предметів, що мають цінність. Закласти золото - найбільш вигідний і практичний спосіб швидкого отримання кредиту під відсотки. Тим більше, улюблені сережки або колечко завжди можна викупити. Як правило, заставу оформляється терміном на 30 діб з можливістю продовження. Чим довше сережки, браслети, кулони в ломбарді - тим більшу суму відсотків в загальному доведеться заплатити при їх поверненні.

Особливості здачі золота в ломбард

Отримати позику в ломбарді "Золота Скриня" може будь-який повнолітній громадянин України. Умови застави золота в ломбарді, а також процентну ставку, ціну 1 грама дорогоцінного металу можна дізнатися безпосередньо в установі або ж на сайті компанії.

Важливо! При здачі золотих ювелірних виробів в комісійний магазин їх вартість буде менше, ніж в магазині. Навіть якщо вони нові і в ідеальному стані! Вся справа в тому, що при оцінці прикрас і встановленні остаточної вартості враховується виключно проба і вага золота, а також величина і вид дорогоцінного каміння (якщо вони є). У суму оцінки не включається робота ювеліра і інші супутні витрати виробника. Тому розраховувати продати в ломбард колечко за тією ж ціною, за якою його було куплено, не слід.

Правила прийому золота в ломбарді

Чи потрібен паспорт в ломбарді? Так, саме цей документ є єдиним підтвердженням особи учасника угоди. Скористатися водійським посвідченням, студентським квитком або іншим документом при здачі виробів під заставу не вийде.

Перед тим, як прийняти виріб або лом, ювелір ломбарду проведе оцінку і позначить вартість продукту в відповідно до діючого тарифу. Враховується виключно якість і проба золота. У деяких випадках лом металу може прийматися дешевше, але за законом такі угоди неправомірні.

При укладанні договору між ломбардом і клієнтом немає необхідності в присутності поручителів та інших третіх осіб.

Перед тим, як поставити останній підпис в договорі, переконайтеся, що правильно зрозуміли, який відсоток в ломбарді, а також ретельно і в деталях вивчіть правила застави виробі з золота в ломбарді.

У ломбардах умови здачі золота схожі

Серед можливих варіантів того, як можна закласти золото в Лобмард Золота Скриня, можна виділити 2 способи - з викупом і без. Такі умови присутні практично у всіх ломбардах країни. Який з варіантів найбільш вигідний?

Як продати золото в ломбард вирішувати може тільки його власник. Остаточне рішення варто приймати виходячи з декількох чинників:

  • актуальність виробу - якщо воно не несе емоційного навантаження і не є важливим атрибутом в житті власника, то вигідніше продати золото;
  • здача золота в ломбард без викупу також може стати вигідним рішенням при великій різниці між розцінками на користь продажу.

Кожен ломбард правила прийому і викупу може варіювати

Умови користування кредитом під заставу в різних установах, все ж, можуть незначно відрізнятися. Так, різницю ломбард може встановити в умовах здачі виробів, терміни пільгового періоду видачі застави, вартості ювелірки з камінням, зміст необхідного пакету документів. Кожна організація самостійно приймає рішення, що можна закласти в ломбард крім золота. Нерідкі випадки, коли в ломбарді не передбачена продаж виробів - тільки заставу під відсоток з викупом.

Як закласти золото в ломбард з поверненням?

Якщо ви вирішили отримати гроші під заставу золотих прикрас і плануєте згодом викупити вироби - оформляйте договір застави з поверненням. Для цього необхідно приділити увагу деталям:

  • дізнатися, як здавати золото з поверненням в скупку в обраному закладі;
  • пред'явити документи, що посвідчують особу;
  • пройти процедуру оцінки виробів;
  • погодитися з озвученою ювеліром сумою або шукати більш вигідні пропозиції;
  • укласти договір із зазначенням сум до виплати і поверненню з урахуванням відсотків.

Вся процедура займе від сили половину години. У підсумку на руки ви отримуєте гроші, копію договору і довідку про заставу з вказаною в ній інформацією про умови викупу виробу. При необхідності термін застави можна продовжити. Для цього необхідно звернутися в ломбард, внести оплату за процентною ставкою і переукласти договір.

Як здавати в ломбард вироби з золота без викупу

Якщо ж ви прийняли рішення не викуповувати золоті прикраси, процедура отримання грошей виявиться простіше:

  • дізнатися, як закласти золото в ломбард;
  • пройти процедуру ідентифікації особистості;
  • дізнатися результати оцінки виробів;
  • укласти договір купівлі / продажу;
  • отримати обумовлену договором суму на руки.

Всі виплати в українських ломбардах виконуються в гривні! При прийнятті рішення про видачу грошей під заставу враховується також фінансова історія клієнта. Якщо раніше власник виробів порушував правила користування послугами ломбарду - організація має право відмовити у видачі кредиту.

Знаючи, як здають золото з викупом і без в ломбард, знайти шляхи найбільш вигідного вирішення фінансових проблем буде простіше. В одних випадках актуальною виявиться простий продаж виробів, в інших - набагато вигідніше викупити прикраси. Так, старовинні ювелірні вироби та прикраси з дорогоцінними каменями правильніше продавати після ретельної оцінки на спеціалізованих аукціонах. Продавати такі речі через ломбард - неактуально. А ось для отримання тимчасового кредиту використовувати їх цілком можна.

0
репостів
0
репостів