Що таке ринок Форекс

Закликами заробити на фондовому ринку і стати в лічені дні мільйонером рясніє не одна сторінка інтернету. Зайнятися такими торгами пропонують на різних біржах. Купуючи і продаючи валюту можна швидко заробити солідний капітал і більше не потрібно працювати на противного начальника - так думає багато людей, які всерйоз задумувались над цією справою. Однак, на практиці все виходить не зовсім так, як цього хотілося.

Новачок відразу ж іде в «мінус» і, в кращому випадку, відмовляється від ідеї подальшої роботи. Суть в тому, що, не знаючи базових принципів торгівлі, з чого складаються тренди і залежить поведінка валюти, можна втратити все, що не заробивши нічого. Тому радимо такий сайт як tlap.com, там фахово і доступно пояснюють всі аспекти.

Одним з найпопулярніших торгових майданчиків в світі є Форекс. Він ж є одним з найбільших в світі. Тут продаються і купуються різні валюти.

У перекладі з англійської Форекс означає «валютний обмін». Розглянемо докладніше, що таке Форекс, як на ньому можна заробити, ким регулюється його діяльність, як правильно торгувати і не залишитися без грошей?

Він представляє світовий майданчик купівлі-продажу валюти за вільною ціною. Рівень валютної вартості визначається без лімітів чи інших фіксованих значень. В Україні термін «Форекс» розуміється в більш вузькому сенсі. Він визначає торгівлю спекулянтів валютою з додаванням кредитного важеля. Цілі торгівлі на Форексі можуть бути різними: торговими, регулюючими, спекулятивними, хеджуючими.

Історія Форекса йде з середини минулого століття, коли в США відмовилися від забезпечення валюти золотим металом. Якщо прив'язаний до золота курс не мав сильних коливань, то у вільному плаванні доларовий курс породив новий вид діяльності - валютний трейдинг. У підсумку країни відійшли від методу визначення купівельних спроможностей валюти на підставі золотого фундаменту, і обмін став відбуватися на новому ринку з незалежних цінами.

В результаті:

  • Валютні курси стали формуватися на підставі точки рівноваги попиту та пропозиції на біржі.
  • Головні банки країни отримали можливість впливати на курси своїх нацвалют за допомогою ринкових методів (валютних інтервенцій), а не тільки на адміністративному рівні.
  • Банки, експортери, імпортери стали учасниками фондового ринку «з примусу», оскільки курси валют впливали на їх фінансові результати, як в позитивну сторону, так і в негативну.
0
репостів
0
репостів