Як розумно придбати якісні шини?

Досить часто власники авто задумуються над тим, як розумно придбати якісні шини, які забезпечать зручне користування транспортним засобом та не створить дискомфорту в момент поїздки в будь якому регіоні та типом дорожнього покриття. Для цього дуже важливо знати, які ж існують типи шин за маркуванням та видом конструювання, а також багато інших важливих характеристик. Саме зараз ми більш детально розглянемо на які функціональні складові варто звернути увагу при купівлі нових шин.

Автомобільні типи шин

Автомобільний тип шин – це прилад, який зазвичай виготовляють з гуми, металу і тканини та монтують в місце для колес. Складовими частинами шини є каркас, протектор, брокер, борти, бокова частина.

Тип транспортних засобів

Легкові транспортні засоби мають досить гарні ходові якості, які відображаються високим індексом максимальної швидкості і низьким рівнем шуму. Саме такі якісні характеристики шин відображають в маркуванні 215 65 R16, що містять високі якісні характеристики.

Позашляховики містять підвищений індекс навантаження, що забезпечує високий рівень прохідності на складних дорогах, тут є свій рівень маркування.

Мікроавтобуси та комерційні транспортні засоби мають також підвищений рівень вантажності на відміну від легкових.

Розрізняють також мотошини та вантажну гуму.

Сезонність

За зміною природних умов поверхня землі змінює свою зовнішню поверхню, що відповідно впливає на якість пересування транспортних засобів по дорозі. Тому для зручного пересування авто розробили два три варіанти шин: літній, зимовий та всесезонний.

На що потрібно звернути увагу: при покупці всесезонних шин потрібно врахувати кліматичні умови свого місця проживання. Якщо ви проживаєте в регіоні з високотемпературними умовами, то варто купувати шини літнього типу. Тому, що хімічний склад виготовлення відповідного типу шин значно відрізняється один від одного, а відповідно і має свої експлуатаційні характеристики. Не варто економити на своїй власній безпеці під час поїздки, а купувати лише якісні 15 65 R16 шини!

Типи конструкції шин

Започатковано розрізняти два типи конструкції проектування шин – це радіальний та діагональний. Перший тип має високий рівень проходи мості, а от другий має краще кріплення з дорогою, бокову стійкість та пружність.

На що потрібно звернути увагу: кожна машина має свій тип колісного диска, систему тиснення в дисках, тому підбирати шини дуже уважно.

Типи шипів

В шинах для транспортних засобів існують наступні типи шипів:

  • шиповані - для зими;
  • нешиповані – для періоду між зимою і весною;
  • підшип – середній варіант між двома попередніми.

Тип проектора

Ще одним важливим елементом колеса є проектор. Розрізняють кілька його видів:

  • направлений – вісь симетрії якого проходить відносно центрального відділу обертання колеса(ялинка);
  • ненаправлений – вісь симетрії якого проходить відносно радіального відділу обертання колеса(дві ялинки);
  • асиметричний – це комбінований варіант відносно двох попередніх.

Важливі поради

Насамперед при покупці шини потрібно звернути увагу на виробника, а також:

  • бренд – це не характеристика ціни;
  • рейтинг покупки;
  • врахувати особисті характеристики авто;
  • вживані шини це не найкращий варіант;
  • заміну шин виконувати при пробігові не вище 15 000 км;
  • звернути увагу на дату виготовлення продукту;

Рекомендація для збереження шин

Після того, як виконаєте демонтаж гуми обов’язково ретельно вимийте її та висушіть. За виконанням таких рекомендацій гума не буде так швидко зношуватися.

Захистіться від вологості, високої температури та прямих УФ-променів. Для збереження гуми потрібна сухість та температура не вище + 20 С.

0
репостів
0
репостів