Змішувач для душу: який варіант та з якого матеріалу обрати

smesitel dlya dusha grohe concetto new 32210001 750x750Вибір сантехніки для ванної кімнати - важлива складова облаштування оселі, особливо, якщо справа йде про змішувачі. Вони повинні бути економічно вигідними для власника, а також мати компактні розміри та бути зручними у використанні. Тож, змішувач для душу має мати якісну комплектацію та наявність необхідних аксесуарів. В залежності від особливостей застосування, інтер'єру та його розташування, сьогодні є неймовірний вибір таких елементів для ванної кімнати. Як і що обрати, читайте далі.

Який тип змішувача обрати?

Розрізняють 5 основних типів змішувачів для душу, зокрема:

  • одноважільні, які являють собою горизонтальний або вертикальний циліндр, посередині якого розташований вилив. Регулювати швидкість подачі води, а також її температуру за рахунок вбудованого картриджа в основі конструкції можна лише однією рукою. До того ж, їх ціна доступна, вони легкі в ремонті та можуть служити довгі роки;
  • 2-вентильні - класичні змішувачі, які перекривають або ж пропускають потоки холодної, гарячої води. Оскільки вони мають ущільну прокладку, якщо матеріали неякісні, вона може швидко зношуватися, що призводить до протікання води. Як правило, такі крани недорогі та довговічні;
  • термостатичні зручні тим, що температуру води можна регулювати, підлаштовуючись під перепади тиску. Як правило, мають дві ручки, що обертаються;
  • безконтактні керуються з допомогою спеціальних інфрачервоних датчиків. Подача води здійснюється за їх спрацювання. Завдяки такому пристрою власники громадських закладів можуть суттєво заощаджувати на ресурсі води та елементам обігріву.

Вибір матеріалу та тип монтажу

При виборі змішувача для душу, обов'язково необхідно звертати увагу, з яких матеріалів виготовлений виріб. Сучасні моделі дуже часто сьогодні виготовляють із латуні, які піддають хромуванню чи нікелюванню. Поряд із латунню виготовляють ще й бронзові, які мають довший термін служби, але відрізняються високою ціною.

Найбільш популярним варіантом є змішувач із нержавіючої сталі - практичний, надійний варіант та, що найголовніше, недорогий. В моду також ввійшли й керамічні вироби з цікавим дизайном та формами, але вони ламкі та непрактичні. Виготовляють також сантехніку з силуміну, але поряд із дешевизною такий варіант прослужить не більше 2 років.

Тож, оптимальним варіантом на сьогодні буде змішувач із нержавійки чи латуні.

Якщо говорити про монтаж конструкції, то одноважільні змішувачі передбачають можливість прихованого встановлення, після чого на поверхні залишаться тільки ключові елементи. Підлогові являють собою 1-2 функціональні стійки з вдалим маскуванням підводки води. Настінні ж моделі відрізняються простотою встановлення.

Також при купівлі варто враховувати вагу конструкції, яка має бути не більшою 5 кг та якість компонентів. Серед основних деталей мають бути - душова лійка та шланг.

Якісні змішувачі для душу можна придбати в магазині svitsanteh.com.ua з доставкою по усій Україні з вибором у понад 10 європейських фірм-виробників.

Враховуючи, усі параметри та монтаж, можна обрати найкращий варіант змішувача для душу цілком пристойної якості. Найголовніше звертати увагу на тип та матеріал, з якого виготовлена сантехніка, тоді вона буде не тільки гарно виглядати, а й довго та стабільно працювати.

0
репостів
0
репостів