Авто на виплат без банку від автосалону: всі нюанси

Сьогодні багато автосалонів пропонують можливість розстрочки при покупці авто. Як правило, розстрочка видається на невеликий термін, який зазвичай дорівнює року. Також обов'язковий перший внесок, який становить від 20% до 50%. Плюс до всього, машину обов'язково страхувати по КАСКО.

Вибираємо спосіб покупки

Значною перевагою звернення в автосалон вважається величезний вибір способів покупки машини. Потенційному клієнту надається можливість покупки автомобіля шляхом оформлення автокредиту або на виплат без банку.

Автомобільний кредит

Загальний порядок покупки транспортного засобу в автосалоні за допомогою оформлення автокредиту:

  • Потенційний клієнт вибирає автосалон і модель автомобіля, після чого проводить ретельний огляд машини що сподобалася.
  • Представники автосалону і клієнт обговорюють умови угоди, після чого приступають до оформлення автокредиту.
  • Автомобіліст відвідує одне з відділень заздалегідь обраного банку, де залишає заявку на отримання автокредиту. На отримання відповіді від представників банку зазвичай йде кілька годин.
  • Отримавши позитивне рішення, автомобіліст знову відвідує дилерський центр і оформляє договір купівлі-продажу. Також він вносить початковий внесок, який зазвичай становить 10-30% від загальної вартості транспортного засобу.
  • Далі автомобілісту необхідно оформити страхові договори КАСКО і страхування власного життя.
  • Заявник відносить договір, квитанцію про внесення початкового внеску, а також страховку, разом з іншими документами в банк для перевірки.
  • Після успішної перевірки поданих паперів, банк переводить на рахунок автосалону необхідну суму грошей. Після цього покупець може забрати транспортний засіб з автосалону.

Кожному покупцеві варто мати на увазі, що автомобілі надходять в салон без ПТЗ. Зазвичай даний документ поставляється дилерами через 2-3 дні. У зв'язку з цим можливий такий варіант, при якому покупець спочатку вносить передоплату, чекає ПТЗ, а вже потім разом з ним забирає новий автомобіль через кілька днів.

Розстрочка без банку

Автомобіль можна взяти на виплат без первісного внеску і без участі банку, однак найчастіше це не дуже вигідно для покупця. Формально, покупець укладає договір з автосалоном, але салон не є фінансовою установою, і без банку тут все одно не обійдеться, навіть якщо клієнт не хоче з ним зв'язуватися.

Стандартні умови розстрочки в автосалоні без банку:

  • наявність позитивної кредитної історії потенційного клієнта;
  • наявність стабільного доходу, надання підтвердження від роботодавця;
  • короткий термін кредитування;
  • високий поріг початкового внеску;
  • обов'язкове страхування транспортного засобу за КАСКО.

Для оформлення авто на виплат без банківських відсотків і без початкового внеску від автосалону, необхідно надати певний пакет документів і заповнити анкету з правдивою інформацією про себе, про рухоме і нерухоме майно, про наявність кредитів, про доходи інших членів сім'ї та так далі.

Далі цю інформацію повинні будуть перевірити співробітники підприємства. Зазвичай на прийняття остаточного рішення відводиться 3 дні, але його можуть прийняти швидше. Після схвалення клієнт може вносити початковий платіж і відправлятися оформляти машину. ПТЗ залишається в заставі у салону, його можна буде отримати тільки після оплати заборгованості.

Чи є підводні каміння?

Придбання автомобіля на виплат може стати далеко не такою вигідною пропозицією, як здається на перший погляд. Дана послуга може бути надана не всім. У потенційного клієнта повинен бути стабільний дохід, причому офіційний.

Головні недоліки придбання транспортного засобу на виплат в автосалоні:

  • Розстрочка оформляється тільки на ті моделі автомобілів, які автосалон ризикує не продати за повну вартість.
  • Короткий у порівнянні з автомобільним кредитом термін погашення заборгованості.
  • За оформлення автомобіля на виплат стягується додаткова плата у вигляді комісії, яку потрібно внести за відкриття банківського рахунку, на який будуть перераховуватися кошти. Без здійснення даної дії придбати машину на виплат не вийде.
  • Взаємовідносини з покупцем найчастіше будуються на внутрішніх правилах автосалону, які не завжди вигідні для клієнта.

Проте, головний плюс розстрочки досить істотний і може зіграти на руку громадянам, які прагнуть заощадити якомога більше. При оформленні розстрочки за здійснення процедури відповідальний виключно салон. З цієї причини ніяких додаткових платежів, наприклад, виплати щорічних процентних ставок, не передбачено. Покупцеві необхідно буде виплатити тільки ту суму, яка дорівнює чистої вартості розглянутого транспортного засобу.

0
репостів
0
репостів