Особливості придбання бойлера

Особенности приобретения бойлераВідключення гарячої води постійно застають нас зненацька, навіть якщо вони планові. Що говорити про постійні поломки мереж, результат яких виключення, коли несподіванкою стає відсутність гарячої води, в найбільш небажаний момент, бажаних факторів для подібних подій не буває взагалі. Підстрахуватися від такої проблеми можливо, підключивши власний водонагрівач. Зрозуміло, що без водонагрівачів не обійтися там, де гаряча вода відсутня взагалі - в селі чи заміському будинку, де джерелом води вважається колодязь або свердловина холодної води.

Вибір водонагрівача

Сучасний ринок кліматичного обладнання України, пропонує величезну кількість приладів різних типів, які застосовуються, якщо гаряча вода незадовільної якості - низької температури або недостатній напір. Саме тому вартість установки бойлера в Києві, така ж доступна більшості, як придбання, підключення та монтаж електричних водонагрівачів в Шепетівці.

Споживачеві доступні газові водонагрівачі - колонки, електричні водонагрівачі і водонагрівачі непрямого типу. Газові водонагрівачі при значної вартості потребують для експлуатації величезну кількість дозвільних документів. Пристрої непрямого нагріву потребують приєднанні до роздільного опалювального котла, що ускладнює монтаж. Трапляються ще конструкції на сонячному теплопостачанні. Вони найбільш економічні в роботі, але дорогі і залежать від інтенсивності сонячного проміння та інших погодних і кліматичних факторів. 

Електричні водонагрівачі

Беззаперечним лідером продажів і симпатій покупців, з оптимальним співвідношенням вартості і складності агрегату і його монтажу, вважаються електричні водонагрівачі.

Проточні водонагрівачі 

Проточні електричні водонагрівачі значно менш популярні. При тому, що такі моделі компактні, підключення пристрою не вимагає додаткових витрат. Особливості принципу дії і продуктивності обмежують попит на такі водонагрівачі. Робота одного проточного електричного водонагрівача розрахована на одну точку водозабору. Для підключення кожної наступної точки знадобиться окремий пристрій, чого не витримає електромережа.

Накопичувальний електричний водонагрівач

Бойлер обладнаний теплоізольованим бачком, в якому накопичується вода. Сучасні моделі поєднують в собі функцію проточних водонагрівачів. Для ефективної роботи пристрою необхідно вибрати правильні потужність і обсяг накопичувального резервуару, в залежності від кількості мешканців, які проживають в квартирі або будинку, витрат води на душ і ванну, наявності водопотребляющих приладів. За допомогою корисним буде звернутися до консультантів спеціалізованих магазинів кліматичної техніки.

Місце установки бойлера

Сучасні моделі бойлерів, допускають установку, практично в будь-якому місці. Існують вертикальні і горизонтальні моделі, підлогові і настінні конструкції за способом монтажу. Сьогодні бойлери вибирають виходячи їх свого бюджету і власних уподобань.

Монтаж і підключення

До даного виду робіт рекомендується залучати фахівців з необхідним інструментом і досвідом. Купівля та замовлення монтажу в одній компанії знизять загальний бюджет придбання.

Також треба знати, що умови гарантії на пристрій від виробника, передбачає залучення до монтажу, виключно сертифікованих фахівців.

Якість виробів

Крім правильного монтажу обладнання, на термін його експлуатації, безпосередньо впливає матеріал і технології виготовлення. В силу конструктивних особливостей, стабільність роботи бойлерів, залежить від матеріалу з якого виготовлений накопичувальний резервуар. Велика частина бойлерів виготовлена ​​з металу. Деякі моделі можуть містити емальоване напилення, також використовується склокераміка. При виборі агрегату необхідно керуватися власними запитами, думкою фахівців, відгуками споживачів, які вже користувалися цим пристроєм. 

0
репостів
0
репостів