Вчимося правильно обирати валізу для подорожей

58ff4d30506d7 valiza 1Будь-яка наша подорож не обходиться без валізи чи дорожньої сумки, однак, чим далі ми подорожуємо, тим надійнішою і якіснішою вони повинні бути. Звичайно, для дальніх поїздок ідеальним варіантом стане якісно зроблена валіза, адже нікому не хочеться мати клопотів в дорозі з відламаним коліщатком чи пошкодженою блискавкою.

Коліщатка та ручка - найголовніше у валізі

Обираючи валізу для подорожей, варто звертати увагу на її оздоблення, якість матеріалів з яких вона зроблена. Так, валіза не повинна бути надто м'якою і повинна гарно тримати форму, в такому разі чудовим варіантом стануть міцні валізи з полікарбонату. При покупці валізи з такого матеріалу не соромтеся запитати в продавця сертифікат відповідності, адже дуже часто відомі бренди дуже якісно підроблюють. Валіза з тканини - класика, вона точно не лопне, але потребує захисту і догляду, тож купуючи такий чемодан потурбуйтеся про чохол до нього.

Зараз практично усі чемодани укомплектовані коліщатками - це зручно та значно полегшує процес переміщення з багажем. Проте колеса також бувають різні. Насамперед, звертайте увагу на те, наскільки глибоко вони знаходяться у валізі - чим глибше, тим краще. Це зменшує ризик отримати, наприклад в аеропорту, свій багаж без коліщаток. Випускають валізи з:

  • двома коліщатками;
  • із чотирма поворотними колесами.

І той, і інший варіант по-своєму хороший. В першому випадку колеса надійніше закріплені, однак якщо хоча б одне колесо вийде з ладу - доведеться нести валізу весь час. Другий варіант дуже зручний на плоских рівних поверхнях, що рідше зустрічається в дорозі, однак, коли хоча б з однієї сторони колесо зламається - завжди є інша сторона валізи з цілими коліщатками. Матеріал коліщаток повинен бути в кращому випадку з силікону, адже з пластмаси вони швидко вийдуть з ладу.

Якщо ви подорожуєте автомобілем, то коліщата навпаки будуть лишні. До речі, компанія Vardauto пропонує чудовий вибір електромобілів, що дозволить подорожувати не лише зручно, але і вигідно.

Що стосується ручок валізи, то варто звертати на якість фіксування ручок та якість їх виконання. Ідеальним варіантом буде, якщо чемодан матиме 2 ручки про всяк випадок. Які повинні бути ручки:

  • одна телескопічна, бажано з 3 розсувних секцій;
  • друга з пластмаси чи пластикової стрічки.

Зверніть увагу на замок та блискавки валізи

Усі блискавки повинні надійно пришиватися до валізи, а її якість має бути на висоті. Оскільки вони дуже часто відкриваються і закриваються - повинні бути надійними, а собачка на них повинна переміщатися легко та без зайвих зусиль.

Практично усі валізи укомплектовують цифровим замком, який знадобиться для захисту від шахраїв. Однак, навіть якщо ваш чемодан має замок, надійно замотаний плівкою в аеропорту, все ж цінні речі краще забрати з собою в салон. Як правило, замок на валізі потрібен для того, щоб випадково блискавка під час переміщення багажу не відкрилася. 

Порожувати означає отримувати максимум вражень від побаченого, тож не варто заощаджувати на якісних валізах, щоб не зіпсувати враження від відпустки. Звертайте увагу на деталі, матеріал валізи і тоді вона прослужить вам довго.

0
репостів
0
репостів