Фасадні роботи: різновиди та особливості виконання

fasadni roboty 2Якщо ви маєте будинок, але фасад будинку потребує покращення, то тоді фасадні роботи це саме те, що вам потрібно. Перш за все, такі роботи https://idealbud.com.ua/fasadni-roboty/ спрямовані на теплоізоляцію, а також звуко- і гідроізоляцію. Адже під гарним зовнішнім виглядом, має бути все зроблено таким чином, щоб ваша оселя і прослужила довгий термін, і, наприклад, зберігала тепло.

Які види фасадних робіт існують?

Фасадні роботи передбачають виконання таких робіт як:

  • ремонт фасадів;
  • гідроізоляцію;
  • теплоізоляцію;
  • звукоізоляцію;
  • утеплення фасадів;
  • оздоблювальні роботи.

Перш ніж розпочинати роботи, необхідно зайнятися проектуванням, адже заздалегідь створений проект дозволяє отримати бажаний результат та втілити в життя побажання клієнта. Так, враховують усі наявні дефекти будинку, а саме проектування здійснюється з допомогою спеціальних комп'ютерних програм. Тільки після цього, починається етап ліквідації пошкоджень, що передбачає усунення тріщин, відколів і інших дефектів спеціальними сумішами та матеріалами. Далі поверхню штукатурять, якщо необхідно покращити зовнішній вигляд, захистити від проникнення води чи інших впливів і тільки після цього, наприклад, утеплюють фасад. Утеплення дозволяє не тільки утримувати тепло, прохолоду у будинку, а й заощадити кошти на енергоресурсах в майбутньому. Заключним етапом фасадних робіт є декоративно-оздоблювальні процеси: фарбування, використання декоративної штукатурки, облицювання плиткою чи мармуром, каменем тощо.

Чому не варто відкладати на потім фасадні роботи?

Незважаючи на широкий вибір фасадних робіт, є власники будинків, які не надають значенню стану зовнішніх стін будівлі, приділяючи більшої уваги ремонту основної частини. Однак, такий підхід не є вірним, адже в результаті може постраждати вся будівля, що потягне за собою значно більші витрати.

Не менш важливим аргументом зайнятися зовнішніми роботами є, власне, те, що ваш будинок це ваша візитівка. Особливо це стосується комерційного приміщення, яке є частиною репутаційної складової його власника. Занедбане, неохайне приміщення може відлякувати потенційного клієнта на підсвідомому рівні, тому в Європі, наприклад, особливу увагу відводять саме фасадному ремонту будівлі.

Ще одним аргументом є економічна доцільність виконання таких робіт. Адже навіть якісний ремонт всередині приміщення може бути зіпсований через те, що зовнішні стіни знаходяться в аварійному стані. Наприклад, якщо у фасадні стіни систематично потрапляє волога, то є висока ймовірність розвитку грибку та цвілі в тріщинах, деформаціях і як наслідок грибок може вражати великі площі та внутрішні стіни, а позбутися його буде значно важче. Тому якісний ремонт фасаду - це доцільні витрати, які дуже швидко виправдають себе, а саме приміщення буде в експлуатації ще довгі роки. 

0
репостів
0
репостів