Особливості вибору ламінату у квартиру

Виконуючи ремонт квартир у Львові, зверніть увагу на підлогове покриття. Зокрема, величезне значення має те, який ламінат будете вибирати. Ламінат є одним з найбільш популярних покриттів, які надають кімнаті красивий і акуратний вигляд без зайвих витрат. Поєднання помірної вартості і високої якості робить ламінат настільки популярним.

Відмінні риси ламінату, який може використовуватися у квартирі

Ламінат має безліч переваг, в тому числі невисоку ціну. Цей матеріал сучасний і екологічний. Він може довго прослужити і при цьому не псується через вплив вологості ні від прямих сонячних променів. До того ж його досить легко встановити, не використовуючи якесь дороге обладнання.

Таким чином, не дивно, що ламінат є оптимальним рішенням коли йдеться про підлогове покриття для квартири. Основні риси розглянутого покриття полягають в наступному:

  • Ламінат високої якості практично не відрізнимо від натуральної деревини. Причому це стосується не тільки виду, але і тактильних відчуттів. Наприклад, його малюнок і фактура в точності повторюють текстуру дерева.
  • Високі екологічні властивості. Таке покриття є абсолютно безпечним не тільки для людей, але і для тварин. Воно не містить ніяких шкідливих речовин і не поширює в приміщенні неприємні запахи.
  • Ламінат дуже простий у догляді. Його можна просто помити, так як вологи він не боїться. Все що потрібно щоб підтримувати чистоту – періодично проводити вологе прибирання. Якщо в будинку є маленькі діти або тварини, ця його властивість просто безцінна.
  • Висока зносостійкість. Але на ринку є кілька класів ламінату, які відрізняються тим, наскільки добре вони витримують навантаження, що випадають на їх долю. Для будинку підійдуть моделі з невисокою зносостійкістю, а ось більш високі класи більше впишуться в місцях, де велика прохідність (торгових точках, готелях, лікарнях і т.п.). Іншими словами, непотрібно переплачувати за якості в яких немає потреби.

Розглянутий матеріал дійсно унікальний у своєму роді. Він володіє всіма важливими якостями, при цьому пропонує все це покупцям за мінімальною ціною.

Як правильно підібрати ламінат для певних кімнат

Для правильного вибору ламінату необхідно враховувати багато нюансів. Але перш за все, зверніть увагу на товщину. На ринку представлені моделі, товщина яких становить від 5 до 12 мм (5, 8, 10 і 12 мм). Найбільш очевидне рішення – використовувати ламінат з максимальною товщиною. Але це не вихід. Потрібно навчитися підбирати покриття в залежності від потреби в ньому. Зокрема самий товстий варіант підходить для кімнат, які не відрізняються рівною основою або вона не в дуже хорошому стані. В такому випадку оновлення дозволить скорегувати товщину покриття.

Крім того потрібно відштовхуватися від того, в яку кімнату підбираєте підлогу. Розглянемо кілька найпоширеніших варіантів:

  1. Кухня. Вибирайте обов'язково вологостійкі моделі, а щоб запобігти потраплянню рідини, закрийте стики спеціальною мастикою. До того ж краще вибрати варіант з фактурною поверхнею. Вона не буде ковзати. А щоб підлога витримала великі навантаження бажано обирати моделі більш високої товщини.
  2. Ванна кімната. Оскільки ванна відрізняється високим рівнем вологості, ламінат повинен бути стійким. Якщо виберете інший різновид, підлога швидко стане непридатною і її зовнішній вигляд зіпсується. Відмінно підійде модель, зроблена на базі ПВХ-плит. Таке покриття не поглинає воду і по своїм якостям може посперечатися навіть з керамічною плиткою.
  3. Вітальні, спальні і т.п.. У цих кімнатах краще використати ламінат який має не тільки декоративний вигляд, але і відрізняється шумопоглинанням. Домогтися цього можна не тільки завдяки дошці, але і тому яка основа під нею використовувалася. Тому перш ніж встановлювати ламінат, встановіть шар шумоізоляції. У продажі є вироби з уже готовою шумоізоляцією, але все ж краще її додатково поліпшити за допомогою спеціального обладнання. Що стосується класу дошки, не обов'язково вибирати найміцніші, так як житлові кімнати експлуатуються помірно.

Знаючи все це, зможете впевнено підійти до вибору матеріалу і залишитися задоволеними отриманими результатами.

0
репостів
0
репостів