Як заощадити на тривалій оренді житла — співпрацюємо з власником квартири

Сьогодні вигідна оренда нерухомості, стала можливою, завдяки розвитку інформаційних технологій. Багато власників квадратних метрів, щоб уникнути додаткових витрат на послуги посередників, особисто виставляють свої пропозиції на спеціалізованих сайтах. Це допомагає наймодавцям швидко знайти клієнтів, а квартиронаймачам комфортне житло.

Особливості пошуку нерухомості

Не варто "вестись" на перші пропозиції які вам потрапляють на очі, які б там не були гарні шпалери, дизайнерські штори https://jakkard.com.ua/ чи побутова техніка. У першу чергу потрібно знайти на спеціалізованих сайтах кілька оптимальних пропозицій від власників житлоплощі, з якими домовитися про огляд квартири. Обов'язково оглядайте всі важкодоступні місця в кімнатах, щоб після підписання договору не з'явилися взаємні претензії. Тільки так можливо вигідно орендувати житло від власника на будь-який термін.

Що робити після вибору квартири?

Якщо обрана житлоплоща влаштовує, важливо перевірити правовстановлюючі документи у власника. Цей обов'язковий етап дозволяє уникнути вивертів аферистів, на які як і раніше трапляються довірливі українці. Складаючи офіційний документ, переконайтеся, що в ньому прописані такі пункти:

  • термін дії договору;
  • розмір орендної плати;
  • на кого покладена оплата комунальних послуг;
  • можливість самостійного проведення поточного ремонту.

Додатково складіть опис всього наявного у квартирі майна, що допоможе уникнути проблеми після закінчення терміну оренди житла.

Що впливає на розмір орендної плати?

Сьогодні існує цілий ряд порад, враховуючи які можна значно заощадити на тривалій оренді житлових приміщень:

  • Вибирати квартиру з меншою площею. Від розмірів нерухомості безпосередньо залежить вартість оренди. Також кількість кімнат впливає на витрати по комунальних платіжках.
  • Орендувати квартиру в будинку без ліфта. При цьому, чим вище буде перебувати квартира тим більшу знижку можна отримати. Вам потрібно бути готовим до щоденного подолання сотень сходинок. Хоча фізичні навантаження не будуть зайвими, якщо ви не літня людина.
  • Знімайте нерухомість без меблів. Багато українців, що часто змінюють місця проживання вже мають комплект необхідних меблів, і тому з метою економії, можна вибирати варіанти без меблювання.
  • Вибирайте варіанти на околиці населеного пункту. Потрібно пам'ятати, що квартири в центрі міста завжди дорожче. Однак у такій ситуації важливо щоб в районі була зручна транспортна розв'язка та усталена інфраструктура. В іншому випадку вирішення повсякденних завдань буде доставляти масу незручностей.

Ще одним способом економії є довгострокова оренда нерухомості. Чим більше термін найму, тим вище ймовірність, що можна випросити в орендодавця знижку. Це пов'язано з тим, що більшість людей що займаються здачею квартир не хочуть постійно міняти мешканців. Тому якщо ви націлені тривалий час проживати в одному місці, розташуйте господаря до довірчих відносин і сміливо просіть знизити розмір щомісячної орендної плати.

Чим примітні однокімнатні квартири?

Однокімнатні квартири вигідно винаймати одиноким людям або молодим сімейним парам без дітей. При цьому обов'язково уточнюйте у наймодавця, чи ви є єдиним мешканцем у квартирі. Цей пункт внесіть окремим рядком в договорі. Також житло з однією кімнатою підійде людям що часто їздять у відрядження. Це пов'язано з тим, що винаймати квартиру у власника дешевше, ніж бронювати номер в готелі.

Замість висновку

Підбиваючи підсумки, хочеться сказати, що не можна погоджуватися на усні домовленості та завжди потрібно підтверджувати взаємини в письмовій формі. А в іншому займаючись пошуком оптимальних варіантів, довіряйте власній інтуїції та не забувайте, що ваше право квартиронаймача захищено цивільним кодексом.

0
репостів
0
репостів