Як вибрати б/в комп’ютер

Как выбрать Б/У персональный компьютер со всеми комплектующими

Купити новий девайс сьогодні не кожному по кишені. Особливо, якщо це техніка хорошої якості з не найгіршими функціями та потужностями. Тому часто доводиться звертатися на ринок техніки бувшої у використанні. Хоча насправді купити б/в комп’ютер не так вже і легко. Адже зекономивши на новій техніці, можна попасти на не зовсім добросовісних продавців, які “втиснуть” вам пошкоджений та не справний гаджет.

Де шукати пропозиції з придбанням вживаної техніки

Одним із важливих аспектів при купівлі вживаної техніки є налагодження безпосереднього контакту з продавцем. Оскільки потім, коли ви придбаєте комп’ютер, можуть з’явитися не передбачувані нюанси (щось перестане працювати, або різко зламається). Тому потрібно, щоб була змога звернутися до продавця і обговорити ці нюанси, або ж повернути товар.

Звичайно, найкраще купувати у своїх друзів, знайомих, рідних, які навряд чи будуть вас підставляти заради наживи.Как выбрать Б/У персональный компьютер со всеми комплектующими

Хорошим варіантом також буде відвідати спеціальні магазини, які займаються ремонтом комп’ютерної техніки, або проводять техобслуговування. У них часто продаються комплектуючі, б/в та відремонтована техніка. Навіть з гарантією на певний період.

Гарною альтернативою є спеціальні інтернет-магазини, які займаються продажем б/в техніки, привезеної з-за кордону. Такі комп’ютери є досить потужними, гарної якості і за досить привабливими цінами. Наприклад, магазин “Короб” за адресою сайту korob.com.ua.

Зверніть увагу, що на сайтах з безкоштовними оголошеннями не варто чекати добросовісних продавців та якісну техніку. Там шукати собі б/в комп’ютер варто в останню чергу. Адже ніяких гарантій на товар вам не дадуть. Хіба “під чесне слово” в кращому випадку, або попадете на шахраїв у гіршому випадку. 

Якщо ж таки довелося звернутися за пошуком комп’ютера на таких сайтах, то принаймні обирайте продавців зі свого населеного пункту, щоб можна було зустрітися офлайн і оглянути товар. Також звертайте увагу на оголошення. Мусить бути детальний опис товару, нормальні фотографії техніки та підтверджуючі документи про власність цього товару та термін його експлуатації. Аби впевнитися, то техніка не крадена та не перепродується.

Головні характеристики б/в комп'ютера

Как выбрать Б/У персональный компьютер со всеми комплектующимиЯкщо ви вирішили придбати вживану техніку, то мусите врахувати наступні вимоги, які вам допоможуть обрати хороші варіанти.

  1. Техніка не повинна бути надто старою, інакше вона не потягне використання нових сучасних програм. Добре, якщо є можливість замінити комплектуючі для покращення робочих характеристик.
  2. Якщо ви купуєте техніку для спеціальної роботи, уточніть та перепитайте у продавця, чи є можливість виконувати ці роботи на б/в комп’ютері. Можливо потрібно буде встановити програми, які потребують більше пам’яті та потужності. А пропонована техніка просто з цим не справлятиметься.
  3. Якщо продається техніка старіших версій, переконайтеся, що на ринку є в наявності комплектуючі, які при нагоді будуть потрібні для заміни деталей комп’ютера.
  4. Перед покупкою обов’язково огляньте техніку. Не поспішайте у цьому процесі та не ведіться на провокації продавця. 
  5. Вартість б/в комп’ютера, яким користувалися два-три роки після купівлі, в середньому коштує 60% від вартості нової моделі схожої збірки. Якщо техніці вже понад 4-5 років, тоді ціна коливатиметься у районі 20-40% від початкової вартості. ну і відповідно до актуальності її характеристик для використання у нинішній час. Якщо комп’ютер добре зберігся, справно працює і має хороші характеристики, він не може коштувати надто дешево.
0
репостів
0
репостів