З чим поєднується червоне напівсолодке вино

Часто доводилося чути, що червоне вино — це до м'яса. Але чи лише одне м’ясо можна їсти під червоне? А як же супи чи овочі? Хіба не можна з десертами? Настільки категоричним є цей вислів, спробуємо розібратися.

Якщо порівнювати різновиди вин і їхню користь, то червоне вино — переможець за кількістю корисних елементів. Хороший вибір вина представлено у ТМ “Villa Krim”. Їхні напої на ринку з 2012 року і вже завоювали безліч нагород і схвальних відгуків. Якісне червоне вино — це дійсно смачний напій, який вживають як окрему повноцінний харч, так і в супроводі різних страв і закусок. Тому важливо знати, що поєднується з червоним вином. На це питання не можна відповісти однозначно, тому що хорошее вино красное полусладкое вимагає одних страв, сухі — зовсім інших. І навіть при виборі сирів потрібно враховувати до якого вина вибирається закуска — до сухого або напівсолодкого.src.1479958716.SNCPSG10.obj.0.1.jpg.oe.jpg.pf.jpg.1350nowm.jpg.1350x

Що їдять з червоним вином?

Одне з правил, яке найкраще діє при виборі страв щодо поєднання з червоне вино — це колірна відповідність: червоне з червоним. Ще одне правило (яке відноситься не тільки до червоного вина) - солодкі вина тяжіють до подачі з десертами, сухі — з основними стравами. Але є кілька винятків.

Сухе вино характеризується терпким смаком з кислинкою. Але такий напій є найкориснішим серед інших вин, тому якщо вам не дуже подобаються його гастрономічні особливості, спробуйте їх скорегувати правильною їжею. До червоного сухого вина підходять м'ясні страви з насиченим смаком:

  • копченості;
  • стейки і шашлики;
  • густі наваристі супи з бобових або томатів — харчо, шурпа, солянка.

Щоб вибрати сир до червоного сухого вина, потрібно орієнтуватися на вік напою. Елітне витримане вино не потребує яскравого супроводу — можна лише злегка підкреслити благородство смаку молодою прісною бринзою або моцарелою. Молоде червоне сухе вино географічного походження подають з ароматними (але не гострими) твердими сирами або сирами з цвіллю.

Напівсухе вино підходить для подачі з великою кількістю страв. Наприклад, до нього можна подати салат з сиром фета, томатами, буряком і великою кількістю зелені, запечені або протушковані на сковороді гриби, перці, томати на гілці, спаржу.

Якщо перевага віддається рибі, то можна приготувати її на грилі або сковороді. Головне, щоб рибна страва була приправлена травами. Якщо риба вийде прісної, то червоне вино і зовсім заглушить її смак.

Солодкі і напівсолодкі напої не завжди навіть потрібно супроводжувати їжею. Однак за бажання лучшее красное полусладкое вино підійде до десертів з фруктів, з шоколадом, еклерами. Ще червоне солодке вино подають з солодким м'ясом — курка в ананасах або качка в кисло-солодкому соусі. Серед закусок — бутерброди з жирної сьомги або тунця, тарталетки, закуски з птиці.

vino villa krim shevale ruzh krasnoe polusladkoeСири до солодкого провину потребують запашному супроводі. Ароматні і досить жирні сири — Рокфор, Баварія, Сент-Агюр — підкреслять мускатний присмак солодких вин і складуть їм гідну пару.

Які фрукти поєднується з червоним вином?

До сухого червоного вина фрукти підходять відмінно. Правда, тільки стиглі, насичені і дуже запашні — персики, манго, ароматні груші і апельсини. Вони приглушують терпкість і роблять фруктові нотки вина ще яскравіше.

Фрукти до напівсухого вина, як правило, не подають. Але якщо напій занадто кислий, то цим правилом можна знехтувати і розбавити його стиглими фруктами, які підходять до сухого.

З червоним солодким вином поєднуються будь-які фрукти. Виняток — кавуни, дині. Але якщо ви дозволите диню до складу канапе, то це правило можна обійти.

Отож, до червоного сухого вина готуємо ароматну м'ясну нарізку; густі супи; червоні пасти; піцу або пироги з томатами.

До червоного напівсухого вина готуємо морепродукти — стейки з риби з травами, устриці в пікантному соусі; свіжі салати з додаванням червоних овочів і сиру; страва з м'яса.

До червоного солодкого готуємо пироги та десерти; м'ясо в солодкому соусі, гуляш з грушами, телятину в медово-гірчичному соусі; десерти з фруктів.

0
репостів
0
репостів