Вишиванка: святковий одяг чи щоденний лук

Останні роки українська вишиванка міцно тримається у трендових позиціях сучасної моди. Окрім ідентичності вона виглядає гарно та оригінально. Тому часто саме український орнамент можна побачити на одязі різних світових брендів.

Через свою широку популярність нині вишиванка — це не лише сорочка. Зараз на ринку одягу є як вишиті блузи, так і плаття, туніки, спідниці та жилети. Представлено широке різноманіття форм, матеріалів та стилів.zz0gl97 500x500

Жіночі вишиванки

Кожна українська жінка повинна мати у своєму гардеробі власну вишиванку. А шанована пані ще й не одну. Адже залежно від ситуації та події варто підбирати відповідний одяг. На щастя, у наш час знайти гаптований одяг як на щодень, так і на особливий захід — не проблема. Гарний вибір жіночих вишиванок можна знайти ось тут.

На що варто звертати увагу під час вибору такого одягу?

  • Тип тканини. Від нього залежить якість вишиванки та її вартість. Традиційно в українському одязі застосовують натуральне міцне полотно з льону та бавовни. Але для частого використання краще обирати льон з домішкою синтетичного волокна. Тоді хороший вигляд виробу збережеться довше. На щодень рекомендують бавовняні тканини. Найбільш практичний, звичайно, джинс. Для святкових моделей дизайнери люблять міксувати тканини. Вдало підібране поєднання різних фактур виглядає дуже оригінально і стильно.
  • Стиль виготовлення. Існують моделі машинного гаптування та ручної роботи. Звичайно, машинне вишивання є значно дешевшим за ручне. Унікальна дизайнерська річ коштує в рази дорожче.
  • Якість візерунку та площа орнаменту. Краса сорочки чи сукні напряму залежить від зображення, яке на ній вишите. Це можуть бути продумані та смислово підібрані спеціальні орнаменти, а можуть бути просто гарні квіти. Або вишивка грубим хрестиком чи гладдю, або дрібним та надто делікатним. Від цього залежить і складність роботи та більші часові затрати на її виконання. 

Для доповненого образу важливо вдало підібрати відповідні прикраси. Найкращим варіантом буде намисто з натурального каменю. А прикраси з бурштину в золоті личать навіть найвибагливішим панянкам.  

Чоловічі вишиванки

WF4TT722e4e135a5e7d3fd0add394d10b78aa 500x500Вишиванка — це не лише жіночий одяг. Чоловіки також полюбляють гаптовані вбрання. На відміну від жіночого різноманіття, у чоловіків — це переважно сорочки. Але серед них також є моделі як для урочистої події, так і для буденної. За цим посиланням кожен охочий обере вбрання відмінної якості за демократичну ціну.

Якщо купувати чоловічу вишиванку, окрім вище перерахованих показників, варто врахувати з чим плануєте поєднувати сорочку. Якщо будете одягати її під піджак, то достатньо скромного декору. Якщо ж носитимете без верхнього одягу, то краще обрати моделі з багатою вишивкою.

0
репостів
0
репостів