Як правильно обрати для себе курси з англійської мови

Процеси глобалізації висувають все нові і нові вимоги до бажаючих досягти успіху в житті. У наш час ні одна людина вже не може називати себе освіченою, не знаючи англійської мови. Однак його вивчення, як і раніше викликає у багатьох проблеми. Найпростіший спосіб вивчити мову - це зануритися в мовне середовище. Проживаючи з людьми, які говорять і думають по-англійськи, ви вільно-мимоволі будете змушені почати говорити і думати так само. Але якщо у вас немає такої можливості, хорошим варіантом стане групове навчання - головне, правильно вибрати курси англійської мови https://nyschool.org.ua/kharkov/.

Переваги вивчення англійської мови на курсах

Дві найпоширеніші форми вивчення мови з викладачем - групова і індивідуальна. Всі люди різні, кожному своє, і багато хто вибирає індивідуальне навчання, особливо якщо потрібно підтягнути рівень мови з конкретною метою - наприклад, перед здачею важливого іспиту. Однак найефективнішим вважається саме групове вивчення.

У такої форми навчання мови є ряд переваг:

  • Навчання в групі дозволяє більш тверезо оцінювати свій рівень, порівнюючи його з іншими студентами
  • Ваші промахи не стануть предметом пильної уваги викладача, що дозволить відчувати себе більш впевнено
  • Взаємодія з іншими студентами і взаємний обмін досвідом дозволить швидше заповнити вже існуючі прогалини в знаннях
  • Вивчення мови в групі відкриває викладачеві більшу кількість можливостей і типів завдань, які він може вам запропонувати - а значить, ваші знання будуть більш широкі і універсальні
  • Ведення дискусій в рамках навчання добре допомагає позбутися від психологічного бар'єру - якщо ви боїтеся говорити іноземною мовою, навіть добре нею володіючи, вам варто вибрати курси англійської мови
  • Це хороша можливість завести нові знайомства і зустріти різних цікавих людей

Навчання на курсах перетворює вивчення мови в новий яскравий досвід, частина якого стосується не тільки знань англійської - це і навички соціальної взаємодії в новому колективі, і вміння працювати в групі, і можливість розширити свій постійне коло спілкування. Крім знань, ви отримаєте так само заряд хорошого настрою і безліч позитивних емоцій. 

Класифікація курсів англійської мови

Вибрати курси англійської мови, які будуть підходити безпосередньо вам - нелегке завдання хоча б тому, що їх існує велика кількість. І справа не тільки в способах викладання, які різні у кожного викладача. Всі курси класифікуються за двома критеріями:

  1. Мета навчання
  2. Методика навчання

За метою навчання курси діляться на класичні, розмовні, спеціалізовані, інтенсивні і технічні. Класичні курси, як видно з назви, пропонують вам вивчення англійської мови за стандартною схемою, з рівномірним розвитком всіх необхідних навичок і знань - граматики, лексики, усного та писемного мовлення. Найпоширеніший тип курсів, що дозволяє оволодіти мовою на глибокому рівні.

Розмовні курси спрямовані виключно на розвиток комунікативних здібностей. Про повноцінне оволодінні мовою мови не йде, але зате можна довести свою розмовну мову до високого рівня і вільно спілкуватися зі знайомими та друзями з-за кордону. Цей тип курсів так само підходить тим, хто добре володіє граматикою і письмовою мовою, але має складності в усному спілкуванні. Крім того, такі курси зазвичай припускають спілкування з носієм мови.

Спеціалізовані програми пропонують послуги підготовки до іспитів. Зазвичай мова йде про міжнародні тестуваннях, такі як TOEFL. Весь курс навчання направлений безпосередньо на підготовку студента до здачі конкретного іспиту, а оцінки успішності відповідають критеріям оцінювання, затвердженим в даному тестуванні.

Інтенсиви призначені для оволодіння мовою в стислі терміни. Заняття проводяться практично щодня, а самі уроки мають більш високу тривалість. Якщо ви збираєтеся їхати в англомовну країну на тривалий термін, а часу на вдумливе оволодіння мовою по класичній системі немає, варто вибрати курси англійської мови, що проводяться за інтенсивною програмою.

Технічні курси призначені для оволодіння лексикою конкретної спрямованості, будь-то журналістика, медицина, хімія і так далі. Зазвичай клієнтами таких курсів є фахівці, які бажають продовжити кар'єру за кордоном, або студенти, які бажають отримати ступінь магістра або PhD в англомовній країні.

Одним з підвидів технічних курсів, який часто виноситься як окреме самостійне напрям, є цілеспрямоване вивчення бізнес-англійської, що включає оволодіння студентом специфічною термінологією, сленгом, граматикою і своєрідним діловим етикетом. Ці знання стануть у пригоді працівникам міжнародних компаній, які ведуть переговори з закордонними постачальниками.

Що стосується методик навчання, то їх всього дві - рівнева або безрівнева.

Рівневий метод - знайомий всім ще зі шкільної парти, що передбачає поетапне оволодіння мовою від Begginer до Advanced. Дозволяє приділити достатню кількість часу кожному з безлічі аспектів оволодіння незнайомим мовою, починаючи від граматики і розширення словникового запасу і закінчуючи правильною постановкою вимови і позбавлення від акценту. До недоліків цього методу можна віднести велику тривалість - на вивчення одного рівня йде від трьох до дев'яти місяців, а також порівняно мала кількість розмовної практики - ті хто навчаються за даним методом просто не здатні повноцінно брати участь в спілкуванні раніше, ніж досягнуть третього рівня вивчення.

Безрівневий метод - альтернативний метод викладання, що передбачає початок інтенсивної розмовної практики з перших же занять, незалежно від вашого рівня володіння англійською. Заняття, що проводяться по цій методиці, набагато динамічніше традиційних, а ваша розмовна мова і здатність розуміти співрозмовника досягне досить високого рівня досить швидко, однак варто пам'ятати, що істотний перекіс в одну сторону обмежує розвиток інших. Ви легко зможете підтримувати спілкування на побутовому рівні, проте вивченої вами граматики буде недостатньо для, скажімо, написання повноцінних літературно правильних текстів, а про складання міжнародних іспитів навіть мови не йде.

Правила вибору курсів англійської мови

Існує певний набір критеріїв, орієнтуючись на які ви зможете вибрати курси англійської мови відповідного для ваших завдань рівня. Коли виберете напрямок і форму навчання з наведених вище класифікацій і складете список шкіл, які підходять за цими критеріями, настане час продовжити відсів ще по ряду пунктів.

  1. Рівень викладачів. Хороший викладач повинен мати відповідну освіту. У багатьох школах викладають фахівці, які добре володіють англійською, але не навчені викладати іншим. Такі школи краще відсіяти відразу. Поцікавтеся, чи має потенційний викладач власні методичні розробки. Зацікавлений кваліфікований фахівець напевно значиться в авторів одного або навіть кількох посібників з вивчення мови.
    Сходіть на пробне заняття і придивіться до методик, які використовуються в навчанні. Грамотний викладач повинен вміти поєднувати класичні і альтернативні підходи, компенсуючи недоліки одних перевагами інших. Там же ви можете оцінити вміння викладача дохідливо розтлумачити матеріал, а також його ставлення до студентів - це один з найважливіших моментів групових занять. Хороший викладач створює приємну розташовує атмосферу в класі, що підвищує працездатність студентів.
    Не соромтеся вимагати інформацію про те, який професійний досвід викладача. Віддавайте перевагу тим, хто паралельно займається викладанням у вишах - їх досвід набагато багатший і різноманітніший.
  2. Ті ж пробні заняття - хороший привід оцінити політику школи щодо кількості студентів в групах. У хорошій школі їх не буде менше чотирьох і більше шести - максимум вісім. Це кількість відмінно підходить для того, щоб активно розвивати мовні навички студентів, і одночасно дозволяє викладачеві приділити в ході заняття достатню кількість уваги всім присутнім.
  3. Розташування школи. Навряд чи ви будете в досить хорошому настрої для активної роботи, якщо після довгого робочого дня вам доведеться поспішати на інший кінець міста, щоб встигнути на заняття. Намагайтеся вибрати школу недалеко від роботи або будинку. Перш, ніж підписувати договір, попросіть екскурсію по будівлі школи, оціните стан класів та меблів - вони не тільки показують реальний рівень школи, а й створюють власний настрій. У світлому просторому класі за зручним письмовим столом працюється набагато ефективніше і приємніше.
  4. Спеціалізовані курси підготовки до міжнародних іспитів не набирають в групи більше чотирьох чоловік. Це продиктовано тим, що студенти такого рівня не потребують додаткової розмовної практики, але потребують більшої уваги з боку викладача.
  5. Важливий аспект - вартість. Дорога школа може виявитися пустишкою. У дешевій цілком можуть виявиться справжні професіонали своєї справи. Проте, ризикувати не варто. Краще вибрати курси англійської мови в середній ціновій категорії - це знижує ризики отримати неякісне викладання.

Відсів за цими критеріями дозволить скоротити список відповідних вам шкіл до мінімуму. Не лінуйтеся перевірити всі аспекти - це гарантує вам високу якість навчання і вбереже від додаткових витрат і нервів - мало того, що можна витратити гроші даремно, а й переучуватися після поганого викладача завжди досить проблематично.

Ознаки неякісних мовних шкіл

Як і в будь-який інший сфері, серед мовних шкіл легко можна зустріти шахраїв або просто халатно відносяться до якості послуг, що надаються закладу. Перш ніж укладати договір і почати відвідувати заняття, придивіться уважніше до обраної школі. Перевірте, чи має вона державну реєстрацію - якщо немає, то толку від навчання на таких курсах практично напевно не буде.

З'ясуйте, що відомо про цю школу вашим знайомим, пошукайте відгуки в інтернеті. Віддайте перевагу відомій школі, успішно функціонуючій не менше пари років і яка має хорошу репутацію.

Хороша школа в обов'язковому порядку проводить безкоштовне тестування рівня володіння англійською у нового учня. Жоден поважаючий себе викладач не візьметься навчати людину, чиїх слабких і сильних сторін він не знає.

Перш ніж підписати договір, уважно його прочитайте. Дізнайтеся напевно, що зможете повернути сплачені наперед гроші, якщо з яких-небудь причин не хочете продовжувати навчання. Сюди ж - вимога сплатити всю вартість навчання відразу. Ця вимога практично стовідсотково говорить про шахрайство з боку школи. Хороші курси запропонують вам потижневу або помісячну оплату на вибір.

Щоб вибрати курси англійської мови, потрібно всього лиш не лінуватися і не боятися дізнаватися потрібну інформацію. Уважність і делікатність у відборі збереже ваш час, сили, гроші, а також дасть вам можливість досягти поставлених цілей саме в ті терміни, які ви планували. Втім, не слід забувати, що велика частина успіху навчання залежить від вашого бажання опанувати мову і наполегливість на заняттях.

0
репостів
0
репостів