Що потрібно знати при виборі та встановленні міжкімнатних дверей

Двері в кімнату змінюють, звичайно ж, не при кожному ремонті, але рано чи пізно будь-якому господареві доведеться зіткнутися з питанням їх установки. Що потрібно знати про установку міжкімнатних дверей, щоб вона прослужила вірою і правдою не один рік? Поради професіоналів в нашій статті.

Ідеальні міжкімнатні двері - які вони?

Міжкімнатні двері представлені на ринку в широченному асортименті https://assist.kiev.ua/catalogue/mezhkomnatnyie-dveri.html. Різнитися може все: дизайн, матеріал виготовлення і ціна. Причому ціновий діапазон настільки широкий, що цей момент може ввести в ступор. Але все ж краще орієнтуватися не на цінник, а на характеристики.

Міжкімнатні двері різняться по типу полотна. Так вони бувають:

  • щитові;
  • збірні;
  • фільончасті.

Найбільш простими і недовговічними є щитові двері в кімнату. Вони не підходять для установки в приміщеннях, де буває підвищена вологість (наприклад, кухню або ванну). Решта два типи конструкцій значно витриваліші і по міцності, і за експлуатаційними характеристиками.

Ще одним важливим моментом при виборі дверей є тип їх відкривання. В основному ми звикли до звичайних розпашних дверей, але вони бувають розсувні, навісні. Відштовхуватися необхідно від особливостей приміщення, його розмірів. Є такі місця, де просто неможливо встановити розпашні міжкімнатні двері, тому що не буде можливості їх відкрити. На це, перш за все, варто звернути увагу при установці дверей.

Особливості установки міжкімнатних дверей

Міжкімнатні двері повинні ідеально підходити за розміром, перед покупкою обов'язково знімаються ретельні мірки отвору, куди вони будуть встановлюватися. Перед придбанням також варто переконатися, що в комплект входить все необхідне, а не тільки саме полотно. Коробка, петлі, залежить і навіть фурнітура повинні бути підібрані комплектом, а не купуватися окремо.

Якщо ви купили двері в кімнату, особливо в зимовий період, то відразу встановлювати їх не варто. Матеріал повинен адаптуватися до кліматичного режиму: температури, вологісті.

При транспортуванні і самій установці потрібно подбати про збереження і цілісность покриття. Подряпини, сколи, деформації стануть вельми неприємним сюрпризом, тому потрібно постаратися зробити все, щоб подібного не сталося. 

Як правильно встановлювати двері в кімнату

Перед тим, як двері в кімнату будуть встановлюватися, необхідно провести ряд підготовчих робіт. Якщо мова йде про новобудову, тоді попередньо потрібно заштукатурити і зашпаклювати стіни. Роботи потрібно починати не раніше, ніж всі вологі роботи будуть закінчені, а поверхні повністю висохнуть. Це дуже важливо! Так як майже всі поверхні можуть деформуватися від вологості. Для правильного розташування дверей по висоті необхідна наявність хоча б чорновий стяжки, а в ідеалі - готового підлогового покриття.

Установка міжкімнатних дверей

Міжкімнатні двері встановлюються за певним алгоритмом, який включає кілька етапів:

  1. демонтаж старої конструкції (у разі, якщо проводиться заміна);
  2. установка стійок рами;
  3. розмітка і монтаж петель;
  4. збір елементів короба і його установка;
  5. навішування на петлі дверного полотна;
  6. установка наличників.

Після цього міжкімнатні двері вважаються встановленими. Якщо під час монтажу використовувалася піна, то необхідно закрити двері в кімнату, як мінімум, на 24 години, а лише потім ними можна користуватися.

Фахівці рекомендують не тримати міжкімнатні двері постійно відкритими. Це створює додаткове навантаження на фурнітуру, зокрема на петлі, при цьому вони можуть просідати і зміщувати все полотно. Це загрожує проблемами з закриванням / відкриванням, швидким зносом замку і паза під нього.

Де купувати двері

Кількість магазинів, які торгують дверима просто величезна, але ми радимо не обмежуватись лише критерієм ціни. Велике значення має надійність та професійнійсть компанії, адже якщо одні і ті самі двері, для прикладу в одних зберігаються у вологому підвалі, а в інших в сухому складі, то неважко буде здгодадатись, які двері будуть пошкоджені.

Особисто ми рекомендуємо компанію ASSIST, адже крім хорошого зберігання, вони можуть допомогти вам з усіма етапами установки, що ми описали вище. Ось детальніше у відео.

Якщо відео вас переконало, то залишимо для вас координати цієї компанії.

Київ, вул.Андрія Малишко 39
Київ, пр-кт Перемоги 64

assist.kiev.ua@gmail.com

Режим работи: Пн.- Пт.: 10:00-19:00 Сб.: 10-16.00 Нд.: вихідний
0
репостів
0
репостів