Що потрібно знати про нарощування нігтів

Процедура нарощування нігтів все частіше і частіше користується популярністю у дівчат в сучасному світі. Тенденції в манікюрі і різні новинки техніки створення дизайнів вимагають максимально великої поверхні нігтьової пластини, яку можуть дозволити собі далеко не всі модниці. Життя в мегаполісах, постійні стреси і переживання позначаються на здоров'ї людини, в тому числі і на зовнішньому вигляді нігтів. Ламкість і втрата здорового вигляду заважають відростити довгі і доглянуті нігті, саме тому виникає необхідність в нарощуванні нігтів.

Нарощування нігтів від і до

Для майстрів, які недавно занурилися в манікюрне мистецтво, слід знати, що окрім того що потрібно купити набір для нарощування нігтів, потрібно дотримуватись найпростіших покрокових інструкцій з виконання тієї чи іншої процедури, в тому числі - нарощування нігтів. Повноцінні відео - уроки на різних відеохостингах або невеликі відео в Інстаграмі допоможуть знайти для кожного майстра власні Лайфхаки і унікальні прийоми, які допоможуть скоротити час при виконанні нарощування нігтів або інших процедур. Велику роль зіграє проходження спеціальних курсів, на яких грамотні і знаючі свою справу майстри розповідають про особливості манікюрного мистецтва, про спеціальні техніки дизайну і способи нарощування. Наявність диплома про закінчення цих курсів роблять майбутнього майстра фактичним фахівцем своєї справи, що теж важливо при побудові подальшої кар'єри в даній сфері краси.

Переваги нарощування

Будь-яка процедура, стосовно тіла людини, має свої плюси і мінуси. До переваг нарощування нігтів можна віднести наступне:

  1. Доглянутий вигляд рук і нігтів.
  2. Захист природного нігтя від різних негативних впливів.
  3. Можливість надати нігтю бажану форму і довжину.
  4. Відмінне "полотно" для будь-яких видів дизайну манікюру.

До недоліків даної процедури можна віднести лише те, що, так чи інакше, хімічні речовини, що входять до складу матеріалів, використовуваних при нарощуванні нігтів, роблять свій негативний вплив на натуральний ніготь.

Етапи нарощування нігтів

При проведенні процедури нарощування нігтів, в першу чергу, слід знати правила безпеки при роботі з інструментами і матеріалами.

Необхідність в обробці рук спеціальними антисептичними засобами - вкрай важливий етап при нарощуванні нігтів, особливо, якщо процедура виконується майстром на дому. Важливо пам'ятати, що стерильні і оброблені інструменти - запорука здорових нігтів і акуратно виконаної процедури.

Далі йде манікюр, який може бути виконаний як механічними інструментами, так і спеціальним апаратом. Природний ніготь обрізається практично під корінь, оптимальним вважається залишити лише близько 2-3 мм довжини. Глянцевий шар нігтя обробляється спеціальним жорстким бафом, а всі надлишки забираються м'якою щіточкою. Не варто забувати про знежирювання нігтьової пластини, щоб уникнути нерівного покриття при подальшому виконанні нарощуванні нігтів.

Важливий етап - покриття праймером, який забезпечить подальше зчеплення матеріалу з природним шаром нігтя і нанесення першого шару базового покриття. Слід зазначити, що шар повинен бути максимально тонким і добре висушеним в гель-лампі.

Найскладніше при нарощуванні нігтів - це встановлення і підрізання шаблонної форми, якщо процедура виконується гелем на формах, або приклеювання тіпсів, якщо нарощування нігтів зроблено з використанням цієї техніки. Нанесення оптимальної кількості гелю для нарощування і подальше випилювання форми - основні, найбільш трудомісткі етапи процедури, що вимагають досвіду, особливих навичок і знань.

Завершальним етапом нарощування нігтів є вибір дизайну і покриття штучного нігтя гель-лаком.

Способи нарощування

Нарощування на формах

За допомогою цього способу нарощування нігтям можна надати різну форму: м'який квадрат, овальну, мигдалевидну і т.д. Перевагою даної техніки є максимально природний результат, який запобігає зайвому потовщенню нігтя. При нарощуванні в домашніх умовах цією технікою бажано користуватися майстрам, які знають толк в манікюрному мистецтві і володіють спеціальними знаннями в процедурі нарощування нігтів.

Нарощування на типсах

Тіпси - це б'юті-інструмент, зроблений зі спеціального м'якого пластику, призначений для того, щоб в короткі терміни продовжити натуральний ніготь до бажаної довжини і надати йому необхідну форму, без тривалого очікування природного зростання. Головною відмінною рисою даного способу нарощування нігтів є те, що штучний ніготь приклеюється до природного за допомогою спеціального клею без необхідності у використанні гель-лампи. Тіпси можна використовувати навіть на м'яких і ламких нігтях. Їх вплив на природну натуральну пластину вкрай мінімальний. Матеріал буває різного кольору, форми, довжини. Іноді на прилавках магазинів можна зустріти тіпси з уже нанесеним дизайном і підготовленої форми.

Види нарощування

За допомогою використання різних видів нарощування нігтів можна домогтися різних результатів. Щоб визначити для себе відповідний вид, потрібно ближче познайомитися з тонкощами і нюансами кожного з них. Найпоширеніші види нарощування - нарощування нігтів гелем і акрилом.

Нарощування акрилом

Почнемо з того, що особливістю нарощування нігтів акрилом є тонкість і еластичність матеріалу, який надає нігтику природний і акуратний вигляд. Акрил - це спеціальна косметична речовина, яка утворюється при змішуванні акрилової пудри, мономера і кисню. Цей склад утворює густу в'язку масу, за допомогою якої і створюється підкладка для випилювання потрібної форми штучного нігтя. Нарощування нігтів акрилом користується високим попитом серед майстрів і на даний момент є першим на ринку манікюрного мистецтва. Слід пам'ятати, що ця речовина - сильний алерген, тому працювати з ним необхідно в спеціальній масці, щоб запобігти потраплянню парів в органи дихання.

Нарощування гелем

Нарощування нігтів гелем займає трохи більше часу, ніж нарощування нігтів акрилом, але результат в підсумку виходить дуже схожим. Гель щільно прилягає до натурального нігтя і ущільнює його, а глянсовий блиск імітує натуральні нігті, надаючи їм природність. При виборі гелю краще придивлятися до однофазних, так як вони одночасно служать і базовим, і завершальним покриттям. Висока вартість окупається помітним скороченням часу на виконання даної процедури.

Необхідні матеріали для нарощування нігтів

Незалежно від способу виконання процедури, матеріали та інструменти використовуються схожі. Стандартний набір полягає в наявності:

  1. бафа для зняття липкого шару нігтя.
  2. жорстких пилок, призначених для випилювання форми штучного нігтя.
  3. антисептичний засіб.
  4. тіпси або ж гель для нарощування зі спеціальними формами.
  5. знежирювач, праймер, гель-лампа і гель-база для подальшого покриття.
  6. матеріали, необхідні для обраного дизайну.

Дизайн штучних нігтьових - певний вид мистецтва

Говорити про дизайн для нарощених нігтів можна нескінченно довго.

На довгих мигдалеподібних нігтях знайде місце непомітний і лаконічний дизайн з використанням нейтральних кольорів. На нігтях квадратної форми прекрасно ляже як класичний французький манікюр, так і френч, виконаний в більш сучасних техніках - різнокольорові лунки, смуги в центрі нігтя, кольорові облямівки.

Візуально збільшити довжину штучного нігтьові допоможуть темні кольори гель-лаків. Практично будь-який дизайн знайде своє місце на довгих і міцних нігтях, тому навіть домашнє нарощування з гель-покриттям може виглядати "дорого", якщо вибрати правильний дизайн під ту чи іншу форму нарощених нігтів.

Поради по догляду за нарощеними нігтиками

Нарощені нігті теж потребують догляду і своєчасної корекції. При поломці штучного нігтя вкрай не рекомендується використовувати суперклей. Найоптимальніший варіант - обмотати зламаний ніготь лейкопластиром і звернутися до свого майстра.

При збиранні бажано користуватися гумовими рукавичками, щоб захистити поверхню штучних нігтів від шкідливих хімічних речовин, що містяться в продуктах побутової хімії.

Стрес, підвищена тривожність і застосування антибіотиків - все це позначається на внутрішньому стані організму людини, яке може спричинити за собою вплив на нігтьову пластину. Якщо відходить гель-лак або не приживаються нарощені нігтики, то не варто переживати і панікувати, краще просто перечекати момент.

Пам'ятайте, що обов'язкова складова красивих рук жінки - це здорові і доглянуті нігті. Слідкуйте за своїм манікюром і будьте красиві!

0
репостів
0
репостів