Як обрати кросівки на зиму?

Сучасні технології дозволяють ходити у кросівках навіть взимку. Усі світові бренди вже давно почали виготовляти зимові кросівки для чоловіків та жінок. Таке взуття чудово зберігає тепло та дозволяє себе комфортно відчувати навіть на слизькому льоду. В продажі є безліч моделей, потрібно лише вміти вибрати оптимальну.

Якість матеріалів

Для зимових кросівок використовують різні матеріали. На жаль, у сучасному місті зима це не лише сніг - це також волога, сльота, пісок та болото. Для кросівок часто використовують натуральну шкіру та замшу, але в будь-якому випадку їх потрібно обробляти водовідштовхувальними спреями. Замшеві кросівки на зиму чудово зберігають тепло, але дуже бояться вологи. Регулярне носіння їх у вологу погоду швидко зіпсує матеріал. Також для кросівок використовують Gore-Tex. Це мембранний матеріал, який розташовується між підкладкою та зовнішнім шаром. Його особливості:

  • взуття не пропускає всередину вологу та сніг;

  • хороша теплоізоляція та повітропроникність;

  • волога виводиться назовні через пори мембрани.

Але такі кросівки підходять лише для температури не нижче -5°С. Також дуже важливо щоб інші шари були виготовлені з якісного матеріалу. Взуття з дешевого шкірзамінника рідко витримує один сезон. Штучна шкіра часто тріскає на морозі плюс не забезпечує достатньої вентиляції. Купити зимові кросівки чоловічі з якісних матеріалів пропонують інтернет-магазини по низькій ціні.

Методи утеплення

Один зі способів утеплити кросівки - неопрен. Цей матеріал м'який, комфортно облягає ногу та зберігає тепло. Інші плюси неопрену:

  • довговічність;

  • міцність;

  • антибактеріальний ефект.

Єдиний мінус - погана вентиляція. Окрім неопрену, кросівки утепляють з допомогою:

  1. Штучне хутро. Якісне штучне хутро утримує тепло не гірше, ніж натуральне, довше зберігає красивий зовнішній вигляд та забезпечує хорошу повітропроникність. Також це хороший варіант для захисників природи.

  2. Шерпа. Це матеріал, який імітує штучне хутро та замшу. Чудово зберігає тепло. На 100% виготовляється з поліестеру. Тканина дуже м'яка та приємна на дотик, не потребує особливого догляду та швидко сохне.

  3. PrimaLoft Silver - синтетичний утеплювач, замінник пуху. Володіє високими теплоізоляційними властивостями, при цьому досить компактний. Волокна дуже схожі на гусячий пух. Швидко виводить вологу і навіть після багаторазових чисток не деформується. PrimaLoft Silver має хорошу повітропроникність.

Також як утеплювач продовжують використовувати натуральне хутро.

Підошва

Це дуже важливий елемент конструкції кросівок, оскільки неякісна підошва при морозі може тріснути. Тому матеріал підошви має включати спеціальні добавки, щоб не було затвердіння на холоді. Важливо щоб товщина підошви не була меншою ніж 1 сантиметр. Слід звернути увагу на рельєф - чим він глибший, тим легше буде пересуватись на льоду. Зимові кросівки для бігунів мають бути обладнані шипами. Бажано уточнити в продавця з якого матеріалу виготовлена підошва і на яку температура вона розрахована. Обов’язково звернути увагу на країну-виробника зимових кросівок. Країни, розташовані в холодних кліматичних поясах, виготовляють якісні, призначені для зими кросівки. Італія, Туреччина, Іспанія часто пропонують взуття з тонкою, не призначеною для ходьби на льоду підошвою. Також важливо щоб підошва була еластичною, адже тверда підошва стає слизькою на холоді.

Купити зимові кросівки в Києві краще після обіду. У вечірній час ноги набрякають і тоді легше підібрати комфортне взуття. Кілька загальних порад:

  • При покупці слід потягнути за хутро всередині кросівок - якщо воно легко витягується, хутро швидко стане непридатним.

  • Устілка в зимових кросівках має бути лише хутряною.

  • Якщо кросівки надто широкі - тепло не буде зберігатись в достатній мірі.

  • Язичок на кросівках має бути закріплений спеціальними вставками, щоб всередину не потрапляв сніг та волога.

  • Бажано щоб кросівки були вище щиколотки.

Вибір зимових кросівок не повинен залежати лише від зовнішнього вигляду моделі. Слід оцінити усі характеристика взуття, його практичність та комфорт. Якісне дороге зимове взуття прослужить не один рік, при належному догляді.

0
репостів
0
репостів