Як правильно купувати насіння для садівництва через інтернет

Технології не стоять на місці і купівлею-продажем всіляких речей через всесвітню мережу інтернет вже нікого не здивуєш. Однак деякі чомусь боятися здійснювати покупки в режимі онлайн для садівництва. Давайте розглянемо, як правильно купити насіння в інтернет магазині. Правильно здійснювати покупки якісного насіння через інтернет допоможуть кілька простих порад.

Перевіримо залишки

На першому етапі рекомендується переглянути торішній запас (залишок насіння минулого року). Тут необхідно враховувати, що термін придатності насіння і їх схожість - це два різних поняття. Справа в тому, що термін придатності і номер партії найчастіше розміщується на зворотному боці упаковки і наноситься штампом, а не друкарським способом. Адже не можна ж передбачити, коли станеться розфасовка насіння і який номер партії їм поставлять.

Що ж стосується схожості - то це період, протягом якого насіння здатні прорости. Найчастіше таку інформацію не пишуть на упаковках. Тому рекомендується провести ревізію і викинути насіння, що вичерпали свій ресурс зберігання.

Не рекомендується збирати насіння гібридів для посадки на майбутнє. Справа в тому, що таке насіння не повторюватимуть якості батьківського насіння, а часом бувають навпаки значно гірші.

Готуємо список покупок

Другий етап - складання списку необхідного насіння, які будуть висаджуватися в грунт в цьому році. Це рекомендується робити з метою унеможливити купівлю зайвого. Бажано відразу обдумати необхідну кількість або визначитися з сумою, яку можна виділити на придбання необхідного насіння. Насіння прозапас не купується.

Насіння не підлягає підробці, але воно може бути зіпсованими або простроченими, тому купувати його краще в спеціалізованому інтернет-магазині, який займається продажем насіння і має хорошу репутацію. Ми радимо купувати насіння поштою на leto.ua, цей магазин особливий не лише якістю продукції, але і професійними консультантами, які порадять саме те що вам потрібно.

Гібриди стійкіші до несприятливих факторів і більш скоростиглі, але не слід переходити повністю на гібриди. Більше шансів, що перевірені часом сорти насіння тої чи іншої рослини не підведуть і до осені порадують хорошим урожаєм.

Іноді насіння піддаються спеціальній обробці - гранулюванню, інкрустації або дражуванню, в результаті чого вони зазвичай забарвлюються в яскраві кольори.

Оплачуємо товар

Після вибору всього необхідного завершальний етап - оплата замовлення.

Насіння можна оплатити відразу при замовленні або підстрахуватися і вибрати оплату товару при отриманні (це називається оплата післяплатою). Оплата кур'єру готівкою дає можливість подивитися товар, і якщо покупка не задовольнить очікування - відмовитися від її оплати та повернути. Таким чином купівля нічим не відрізняється від купівлі у звичайному магазині.

Який би з варіантів не був обраний, не варто боятися робити покупки через інтернет. Це просто і надійно!

0
репостів
0
репостів