Алкоголь та пересадка волосся: чи можливе поєднання?

Красиве густе волосся допомагає відчувати свою привабливість та бути впевненішим у своїх силах. Але не всіх таким багатством наділяє природа. Доволі багато жінок та чоловіків мають додаткові хвилювання через різні проблеми із волоссям. Здебільшого це облисіння на фоні гормональних порушень, хоча також нерідко зустрічаються рубцеві зміни шкіри голови або від природи волосся тонке та рідке.

Пересадка волосяних фолікулів вважається доволі ефективним методом, який показує позитивні результати в 98% випадків. Подібний успіх залежить здебільшого від професіоналізму пластичного хірурга. Що більше досвіду у лікаря, тим кращі операції він проводить. Записатись на консультацію саме до такого фахівця, можна за посиланням https://anacosmo.ua/plasticheskaya-hirurgiya/peresadka-volos-2/// в клініку ANACOSMO.

В деяких випадках спостерігаються результати не такі, як очікувалось. При чому причина може бути пов’язана не з майстерністю лікаря, а з недотриманням рекомендацій. Зокрема часто виникають спірні ситуації через вживання алкоголю до та після операції.

pasted image 0 3

Вплив алкоголю на здоров’я

Напої, що містять алкоголь навіть в незначній кількості, проявляють свій вплив на організм у вигляді токсичної та психотропної дії. Чим більша концентрація спиртного, тим більш виражені негативні наслідки. Також під час вживання алкоголю спочатку розширюються, а потім звужуються судини. Особливо цей рефлекс зачіпає дрібні капіляри, які мають бути в нормальному стані, щоб через них могли повноцінно живитись різні частини тіла, зокрема волосяні фолікули. Якщо в цей час у людини є пересаджене волосся, воно не може гарно приживитись.

Додаткові причини, через які краще не вживати алкоголь перед пересадкою волосся:

  • Кровотечі. Під час операції пластичному хірургу може бути важче впоратись з можливими ускладненнями, зокрема кровотечею. Алкоголь призводить до того, що кров гірше згортається, через що можуть виникнути суттєві ускладнення.

  • Низька дія анестезії. Попри те, що сама по собі процедура малоінвазивна, вона проводиться під місцевим знеболенням. Якщо ж попередньо вживався алкоголь, анестезія не може повноцінно діяти. В результаті пацієнт відчуває дискомфорт або взагалі відмовляється від операції через значну чутливість у зоні операції.

  • Інфікування рани. При вживанні алкоголю на фоні пересадки волосся значно знижуються регенеративні можливості, через що рани гірше загоюються. Якщо при цьому не проводиться потрібний догляд за післяопераційною ділянкою, тоді підвищується ризик її інфікування.

Після пересадки також певний час потрібно утримуватись від алкоголю. Це дозволить уникнути надмірної пітливості, інтоксикації, зниження ефективності антибактеріальної терапії, гормонального дисбалансу, зневоднення і, нарешті, — низького відсотка приживлення волосяних фолікулів.

 

0
репостів
0
репостів