Да Хун Пао та Шуй Сянь – мелодійні чаї

Чи можуть чаї бути мелодійними? Так, якщо це найкращі напівферментовані китайські улуни – Да Хун Пао (https://newtea.ua/uk/chay/chay-ulun/vid-da-hun-pao) та Шуй Сянь (https://newtea.ua/uk/chay/chay-ulun/vid-shuy-syan). Що нового ми можемо дізнатись про них, що в них спільного, і в чому ж різниця?

real 2072f024 54d2 450d 8246 1a236467b82a

Да Хун Пао: смак, аромат, ефект

Чай Да Хун Пао – улун середньої ферментації, що вирощується поміж гірських круч крайнього сходу Піднебесної. Існує безліч естетичних легенд про назву чаю, що перекладається як «Великий Червоний Халат». Так найбільш правдоподібним є факт: під час заходу сонця зрілі листочки цього незвичайного улуну грають на останньому промінні буро-багряними кольорами. Як тут не забажати в них загорнутись?

Смак Дахунпао солодкуватий і насичений, із медово-терпким присмаком. І з кожним новим проливом чайного листя можна отримувати нові відтінки смаку. А аромат залишається незмінним: солодким, як дитинство, насиченим, як смажені горішки і несподіваним, як прянощі.

Ефект цього чаю також особливий: він нагадує легке сп’яніння, коли в голові перестають борсатись нав’язливі думки, і залишається лише мелодія розслаблення і можливість трішечки помедитувати. А відпочивши, відчути бадьорість та поліпшення настрою.

real a3deab03 ba89 46c9 88c9 e661970a96e3

Шуй Сянь: смак, аромат, ефект

Улун Шуй Сянь росте у високогір’ях, і збирає всю ніжність вранішнього сонечка на листі. Це також напівферментований чай, що зберігає максимум природної користі й додає у смаку завдяки середній ферментації. Його назва перекладається як «Водяний Безсмертний», або просто «Нарцис». І він настільки ж красивий, як ця квітка!

Стриманий аромат сухого листа розкривається деревними теплими нотами при першому ж прогріванні, і при кожному новому проливі набирає солодкості, відтінків здобної випічки, вершкової карамелі та ніжних квітів. Цей смак неможливо ні з чим сплутати: він створює неповторну атмосферу затишку і спокою.

Такий чай м’яко зігріває, дарує розслаблення і допомагає знайти баланс. Він підходить не лише для ранку, а й для вечірньої чайної церемонії.

real e4971b3c 1bfc 429c 966a d0708116cc5e

Висновки

Здавалося б, два напівферментованих улуни мають бути схожими один на одного. А виявляється – вони можуть бути настільки різними та по-своєму цікавими. Справа навіть не в ароматах, що одразу визначають неповторність кожного з чаїв, а в ефекті, який може також кардинально різнитись. Головне – обирайте оригінальні улуни. І виключно для душі та за настроєм.

0
репостів
0
репостів