Що обрати: типовий чи індивідуальний проєкт будинку

img1646 23528 1170pРозпочинаючи будівельні роботи, спеціалісти беруть за основу представлений їм проєкт житлового будинку чи іншого цільового приміщення. Це головна інструкція, яка допоможе правильно і з точністю звести будинок на заздалегідь визначеній ділянці. Не варто вважати, що це просто малюнок із зображенням будинку, адже це цілий спектр документів, креслень, які визначають його безпечність, вигляд та матеріалів, необхідних для будівництва. Типовий чи індивідуальний проєкт ua.dom4m.com.ua/ мають свої переваги і по-своєму чудові, а ось чим відрізняються і які особливості мають, розкажемо далі.

Чи надійніший типовий проєкт?

Головною причиною, чому більшість надає перевагу такому типу проєкту є те, що як мінімум один будинок вже був збудований за представленими кресленнями. Окрім того, це відчутна економія коштів, які замовник гарантовано заощадить, а саме будівництво зможе розпочатись раніше, адже не треба витрачати час на створення нового документу.

Типовий та індивідуальні проєкти тут розробляються архітекторами та інженерами-конструкторами, тож таку відповідальну справу виконують професіонали. Надійнішим типовий проект вважається лиш тому, що за таким документом вже збудовано безліч будинків і побачити їх можна наживо, щоб переконатися у тому, що все безпечно та відповідає кресленням. До того ж замовник зможе особисто побачити як його житло буде насправді виглядати.

До переваг типового проєкту також відносять:

  1. Забезпечення всіх норм безпеки.
  2. Отримання повного комплекту документів, включаючи інформацію про використання матеріалів та виробів.

Індивідуальний проєкт

Скористатись послугами за індивідуальним замовленням є потреба лише тоді, якщо:

  • земельна ділянка має незвичну форму;
  • ґрунт, де має проводитись будівництво неоднорідний, має нахили чи інші особливості;
  • замовник має особливі потреби, які не враховані у типових проєктах;
  • необхідно створити оригінальний вигляд для продажу;
  • хочеться мати унікальний будинок.

Звичайно, ціна такого замовлення значно вища та потребує проходження, схвалення через низку інстанцій. Однак, є безвихідні ситуації, наприклад, нахил ґрунту, що може призвести до непередбачуваних наслідків, тож зведення у такому місці має відбуватись по іншій схемі. Як правило, внесення змін у типовий проєкт - недешеве задоволення, адже чим більше правок, тим вища ціна. В такому разі доцільніше замовити індивідуальний проєкт будинку.

0
репостів
0
репостів