Автоконцерни зіткнулися з нестачею мікросхем для виробництва

Епідемія коронавірусу COVID-19 продовжує завдавати ударів по автомобільній промисловості. Концерни оголосили про зниження обсягів випуску транспортних засобів внаслідок нестачі напівпровідників, з яких складається частина бортової електроніки. Маркетплейс Avtopro.ua з'ясував, що промисловість не була готова до швидкого відновлення попиту на напівпровідники після гострої фази епідемії.

-5Bh7PwzDk50l6UWoCIn37p28LZwUR6Jr3xqCNsdyXYFZcONLA6ZgO2CnmvVpHnUdQ4NxTSEp80jMAdZKWedQlvFLI2Z1XdcE8jDKO0vqHH-col77Vljs7MXiv5WOyTDFThofCls

Що кажуть аналітики

Деніел Леві, аналітик компанії Credit Suisse, стверджує, що нестача напівпровідникових матеріалів та готової продукції змушує великі автомобільні концерни скоротити обсяги виробництва бюджетного і середньобюджетного транспорту. Як відзначають аналітики, галузь буде віддавати перевагу дорогим моделям авто – вони мають попит незважаючи на економічну ситуацію у країнах з розвинутими автомобільними ринками. Основними споживачами напівпровідників є:

  • Виробники смартфонів, комп'ютерів і т.д.;
  • Автомобільні концерни;
  • Виробники промислового обладнання.

Великі постачальники мікросхем для автоконцернів, як NXP Semiconductor, не встигли наростити виробництво у кінці 2020 року. Представники компанії заявляють, що швидке відновлення автомобільної промисловості після епідемії стало для компанії несподіванкою. Аналітики нагадують, що на розвиток ринку напівпровідників також впливає політика. Наприклад, регулюючі органи США внесли у чорний список китайського виробника мікросхем China Semiconductor Manufacturing International Corp.

uIx3Rfj-_JgWlyewJKIU2WGa8OiEUHePtLseuP6Vhd550Quuvh1r5UIzYiFvLS_sSVtLfRXXDZLJSpN9-WGpYnOC2L3gHiV0tuQ_7czq_gSGu1zS0Ga3xt2vPKrEYwfSHEYDZ1JY

Яке виробництво буде скорочено

Хоч автомобільні концерни неохоче діляться інформацією щодо внутрішніх справ, було офіційно оголошено про скорочення виробництва окремих моделей авто. Toyota випускатиме менше пікапів Tundra на заводі у Сан-Антоніо, Техас, США. Nissan скоротить виробництво електромобілів Note на заводі в Японії. Американський Ford повністю зупиняє роботу заводу в Луїсвіллі, Кентуккі, США. Об'єднання Fiat Chrysler відкладає відновлення виробництва на заводі в Мексиці.

Ще раніше проблема нестачі напівпровідників торкнулася Volkswagen. Німецькому концерну виробництво довелося скоротити відразу в Китаї, Північній Америці і Європі. За словами представників Honda, у концерні знають про проблему, але виробництво не буде серйозно скорочуватися – знизяться тільки обсяги випуску в місті Сузука, Японія.

0
репостів
0
репостів