Розділ Освіта

Студентське життя Шепетівки

Автор 13 листопада 2020, 14:56

Студенти — важлива ланка нашого суспільства. Студентське свято асоціюється з молодістю, романтикою і веселощами. В Україні святкують практично два Дні Студента перший як Міжнародний (17 листопада), а ще інколи другий (25 січня) – «Тетянин день», день великомучениці Тетяни, святої покровительки всіх студентів. Вийшло так що один День студента святкується напередодні сесії, а інший – після ії закінчення.

Студенство – це ціла країна: весела, щаслива, гомінка. І хоча іі немає на карті, та вона існує. Не вірите?  Тоді завітайте до студентів навчальних закладів міста Шепетівки.

Шепетівський медичний коледж. Повірте, ви будете приємно здивовані. Адже ви зустрінете тут надзвичайних студентів. Приклад, ну що ж. Будь ласка. Стоматологія. (група 4-А). Дві подруги: Костюк Карина та Кизилова Анна. Обидві гарно навчаються. Вони — претендентки  на Червоний диплом. До речі, Карина та Анна –«без п’яти хвилин» стоматологи. Їм довіряють лікування зубів як студенти, так і викладачі. А ще дівчата красиві, життєрадісні. На їх обличчях завжди привітні посмішки. Вони готові прийти на допомогу, підтримати. Студентки неодноразово з благодійною місією приходили до дітей з Будинку інвалідів.

Дві, згодом дипломовані медичні сестри. А сьогодні студентки 4-го курсу є найкращими студентками у відділенні «Сестринська справа». Це  Діана Погуральська та Уляна Степанюк мають високі здобутки у навчанні, беруть участь у громадський діяльності. Активні, енергійні, кмітливі, комунікабельні, щирі. Є організаторами та учасниками усіх заходів. За їх участю  проходили різні проекти,розважальні програми в реабілітаційному центрі, мультимедійна лекція в будинку людей похилого віку. Діана та Уляна – це студентки з великим щирим серцем, готові прийти першими на допомогу. Саме такими і мають бути медичні сестри.

Ще одна чарівна студентка-випускниця Чайка Оксана. В цій тендітній дівчині поєднуються старанність, відповідальність, чуйність, людяність, турботливість, креативність і енергійність. Оксана є головою студентського самоврядування коледжу, а також входить до складу молодіжної ради  міста. А ще вона досить творча і талановита: вона гарно співає і завжди має безліч ідей щодо оформлення студентських свят і подій в яких бере найактивнішу участь.  Як майбутній медик, готова вже допомагати людям у боротьбі зі страшною пандемією.

Бондар Оксана староста групи 3- А відділення «Фармація». Є активною учасницею громадської діяльності коледжу, а також являється членом стипендіальної комісії. Відкрита новим ідеям людина. Яка намагається реалізувати себе в повній мірі, тому завжди працює над собою, досягаючи максимум в тому де задіяна. Має хорошу уяву та гарне почуття гумору, що допомагає швидко знайти спільну мову зі студентами. Готова прислухатись до  корисних порад людей ії життєве кредо «Праця та самовдосконалення — запорука успіху».

Студенти  Шепетівського Коледжу Подільського Державного Аграрно-Технічного Університету по праву можуть назвати себе справжніми  здобувачами освіти першого року навчання спеціальностей «Фінанси, банківська справа та  страхування»  і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Пасічник Олександр, Левчук Мальвіна, Швороб Ольга. Саме вони активно та впевнено включились до студентського життя, адже за результатами виборів серед студентів закладу вони є членами студентської ради коледжу, а Пасічник Олександр впевнено очолив її.

Своїми здобутками у навчанні та громадському житті коледжу   можуть похвалитись  студенти другого курсу Матвійчук Євген, Матвійчук Максим, Пипич Богдан, які є гарним прикладом відмінних успіхів, гарної поведінки своїм молодшим друзям.

В Шепетівському професійному ліцеї за фахом «Електромонтер з ремонту та обслуговуванню електроустаткування» на другому курсі навчається  Далакова Катерина. Студентка  зарекомендувала себе як  працелюбна учениця, старанно вивчає спецдисципліни, допомогає товарищам. Борей Сергій  студент третього курсу навчається по спеціальності «Слюсар- ремонтник, електрогазозварник». Студент є учасником обласних олімпіад з історії України, має всі перспективи отримати диплом з відзнакою. Новіцький Ярослав студент  третього курсу навчається по спеціальності «Слюсар- ремонтник, електрогазозварник».Старанний, відповідальний є призером обласної олімпіади з історії України, любить свою професію. Пише вірші, бере участь у різних творчих конкурсах.

Студенти — народ підприємливий та винахідливий. Найвеселіші роки в житті людини — це студентські роки:  роки звершень, закоханостей, проривів і розчарувань. Кожен день несе щось нове, незвичайне. Студенти завжди були авангардом української молоді. Від їх небайдужої життєвої позиції, активної участі у суспільних перетвореннях великою мірою залежить майбутнє України.

Якщо є така натхненна молодь, хочеться вірити, що майбутнє нашого міста буде прекрасним.

Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів