Туристичне страхування для виїзду за кордон

страхова компанія ЕКТАКожен, хто хоч раз у житті мав можливість виїжджати за кордон знає, що без страхового поліса їхати в дорогу вкрай ризиковано. Це пов'язано не тільки із загрозою для здоров'я туриста, а й з можливими ризиками щодо скасування поїздки чи незапланованої втрати багажу. Усе це може попередити або ж відшкодувати спеціальний поліс, який надає страхова компанія як уповноважена сторона. Для чого потрібне туристичне страхування і на що може розраховувати людина, вирушаючи у далеку подорож, розглянемо далі.

Що таке туристичне страхування?

Перш за все, поліс для туристів виступає як захист людини, коли вона перебуває за межами своєї країни. Це, насамперед, компенсація медвитрат у разі непередбачуваної хвороби чи настання нещасних випадків.

Оскільки у різних країнах є різні умови надання таких послуг і їх вартість може кардинально відрізнятися, туристу в обов'язковому порядку необхідно оформити поліс. Однак, якщо людина самостійно вирушає у подорож - мало хто задумується над страхуванням, однак ніхто не може гарантувати, що поїздка пройде добре.

Які види страхувань є для мандрівників?

Більшість компаній зі страхування, в тому числі й ЕКТА, пропонують такі види договору для клієнтів:

  • страхування відповідальності (фінансових ризиків для туристичного ринку);
  • страхування квитків (у разі скасування рейсу);
  • страхування турів (у разі скасування пакетних турів);
  • страхування багажу (якщо його втратили з вини перевізника);
  • медичне страхування (витрати на лікування і так далі).

Переваги усіх випадків очевидні, адже якщо, скажімо, турист втратив свій багаж або ж скасували авіарейс, то він зможе розраховувати на компенсацію прописану в угоді.

Умови оформлення полісу

Ціна та умови страхування залежать від ряду факторів. По-перше, враховують вік туриста. Наприклад, якщо клієнту понад 60 років, то доведеться доплатити незначну суму. По-друге, при виїзді за кордон враховують мету перебування, а також країну та термін перебування.

Крім того, не потрібно виходити за межі дому, щоб оформити страхування. Достатньо звернутись на сайт ekta.insure та залишити заявку по безкоштовному номеру телефону. Оформлення онлайн займе не більше 5 хвилин, а діє поліс так само як і паперовий. Єдина відмінність - онлайн версію видруковувати не потрібно.

Коли поліс вже оформлено, діяти він починає саме з тої дати, яка зазначена у договорі.

Тож, туристичне страхування так само важливе як і майбутня подорож до якої ретельно потрібно підготуватися. Навіть якщо поліс буде не використаний, він є гарантом безпечного перебування туриста за межами рідної країни та того, що усі витрати передбачені ним обов'язково компенсовані.

0
репостів
0
репостів