Розділ Суспільство

Шепетівські податківці провели семінар для фізичних осіб підприємців

Автор 26 січня 2022, 12:55

Начальник Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина Ординська провела семінар для платників податків. Головне питання семінару – новації застосування РРО/ПРРО з січня поточного року.

Посадовець докладно розповіла хто має використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО), програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО), детально зупинилась на змінах, внесених 23.12.2021 постановою Кабінету Міністрів України № 1359 до постанови від 23.08.2000 № 1336 в частині Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

У ході діалогу податківець зазначила, що чинне законодавство зобов’язує застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарних запасів, відповідно до Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496, фізичних осіб-підприємців, які здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення; реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Особливу увагу приділено питанню одноразового добровільного декларування особливостей запровадження податкової амністії, а також підготовки до річного декларування підприємницьких доходів за 2021 рік.

Валентина Ординська наголосила, що в умовах обмежувальних протиепідемічних заходів необхідно максимально використовувати формат дистанційного спілкування та електронних сервісів ДПС. Для того, щоб платники були обізнані в останніх змінах законодавства, податкова служба використовує соціальні мережі, де можна отримувати інформацію з офіційних сторінок як ДПС України, так і Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

272428570 245917447726269 6501801458207877903 n

Представники центрів сервісного обслуговування ПП «Альта-Трейд», ПП «Техноцентр Гарант Плюс» надали інформацію щодо функцій касових апаратів, які вони мають можливість реалізувати для СГД та умов обслуговування.

Під час семінару було надано відповіді на численні питання платників податків щодо ведення розрахункових операцій, заповнення розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Для учасників семінару вручено листівки з актуальною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО.

ДПС у Хмельницькій області

Останнє редагування 26 січня 2022, 13:01
0
репостів
0
репостів