Розділ Суспільство

У Шепетівці журналістів ICTV не пустили до зали суду

Автор 21 грудня 2021, 13:57
У Шепетівці журналістів ICTV не пустили до зали суду Фото – скріншот з відео ICTV

У Шепетівці судові охоронці не допустили знімальну групу телеканалу ICTV (програма “Надзвичайні новини”) до зали Шепетівського міськрайонного суду. Про це представниці ІМІ в Хмельницькій області повідомило Теруправління ДБР Хмельницького та самі журналісти.

За попередньою інформацією, 7 грудня знімальна група спробувала потрапити на судове засідання щодо обрання запобіжного заходу, яке мало відбуватися із самого ранку в Шепетівському міськрайонному суді. На судове засідання група приїхала завчасно, щоб устигнути узгодити всі моменти, що пов'язані з проведенням знімання. Проте співробітники Служби судової охорони не допустили журналістку Наталію Виноградську та оператора Філіпа Гаврилюка до зали суду, а також викликали на підмогу групу представників судової охорони з обласного центру. Знімальна ж група викликала правоохоронців для фіксації всіх обставин. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції.

За інформацією журналістки телеканалу Наталії Виноградської, охоронці тоді не лише відмовили їм у доступі, не змігши обґрунтувати підставу, а й застосували до них фізичну силу, зокрема відштовхували.

У відповідь судові охоронці повідомили, що виконують вимоги наказів та інструкцій, якими керується суд.

13 грудня матеріали надійшли до теруправління ДБР, розташованого в місті Хмельницькому, для проведення повного та неупередженого досудового розслідування. 

Попередня кваліфікація правопорушення – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України). 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Останнє редагування 21 грудня 2021, 16:04

Відео

0
репостів
0
репостів