Розділ Суспільство

Сесія міськради: можливий зрив опалювального сезону, фінансування лікарень, ремонт спортзалу НВК №3

Автор 10 грудня 2021, 13:51

9 грудня міський голова Віталій Бузиль провів позачергове засідання сесії Шепетівської міської ради. Про це повідомила пресслужба органу самоврядування.

Учасники засідання підтримали звернення Шепетівської міської ради до Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо соціально-економічного захисту громадян України під час проходження опалювального сезону 2021-2022 років та справедливу тарифікацію опалення.

Депутати розглянули питання про внесення змін та доповнень до програми шефської допомоги військовим частинам в гарнізоні та по місцях дислокації в зоні проведення операцій об’єднаних сил на 2021-2025 роки та відповідно до звернення командування військової частини А2007 підтримали проект рішення щодо налагодження шефських взаємовідносин між військовою частиною і Шепетівською міською радою.

У ході засідання затвердили угоду  між Судилківською сільською радою та Шепетівською міською радою  щодо відшкодування витрат бюджету міської територіальної громади на виплату заробітної плати педагогічним працівникам, які безпосередньо здійснюють навчання дітей Судилківської територіальної громади, на КНП «Вузлова багатопрофільна лікарня станції Шепетівка» та КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня», які надають послуги  мешканцям громади та на забезпечення харчуванням дітей Судилківської територіальної громади, які навчаються в Шепетівській гімназії №5.

Після обговорення депутати підтримали проект рішення про внесення змін до бюджету Шепетівської міської територіальної громади на 2021 рік, на підставі листів головних розпорядників бюджетних коштів. Крім того, було профінансовано придбання 5 кисневих концентратів з подвійним потоком СР101, придбання біохімічного автоматичного аналізатора метаболічного профілю IVD та напівавтоматичного лабораторного коагулометра IVD та придбання палива для підвезення кисню  в КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня»,  придбання пожежно-технічного обладнання (серверу) для потреб пожежної частини та придбання комп’ютерної техніки для ДНЗ №4 «Світлячок», ДНЗ №3 «Ластівка» й ЦДЮТ, на оплату завершених робіт з реконструкції відділення невідкладної медичної допомоги КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня».

Серед іншого виділили кошти для надання одноразової матеріальної допомоги з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварій на ЧАЕС, на капітальний ремонт спортивної зали Шепетівського навчально — виховного комплексу №3 у складі «Загальноосвітня школа І-III ступенів ім. Н.Рибака та ліцей з посиленою військово фізичною підготовкою та виготовлення робочого проекту на будівництво зовнішніх мереж питного водопроводу вулиць Чкалова, Садової, Гагаріна, М.Красюка, Ізяславська, Зарічна, Л.Українки, провулок Ізяславський у с.Пліщин, на придбання солодких подарунків дітям з багатодітних сімей громади й відшкодування вартості лікарських засобів за пільговими рецептами.

Затвердили порядок і нормативи відрахування, відповідно до яких за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності комунальні підприємства сплачують до бюджету Шепетівської міської територіальної громади частину чистого прибутку.

Розглянувши рішення профільної комісії депутати підтримали проект рішення про надання мешканцям Шепетівської громади одноразової грошової допомоги на дороговартісне лікування.

Учасники засідання прийняли рішення про звернення Шепетівської міської ради до депутатів Судилківської, Ленковецької, Грицівської, Михайлюцької ОТГ щодо фінансової підтримки по утриманню КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня», яка є опорною і лікує не лише мешканців Шепетівської громади

Насамкінець головний лікар Шепетівської багатопрофільної лікарні поінформувала депутатів про хід робіт із встановлення кисневої станції у лікарні, будівництва ліфта, а також про стан захворюваності на COVID-19.

Останнє редагування 10 грудня 2021, 14:53
0
репостів
0
репостів