Розділ Суспільство

Сесія міськради: земельні питання, підтримка учасників АТО/ООС, внесення змін до бюджету, дозволи на приватизацію приміщень в гуртожитках

Автор 26 листопада 2021, 09:59

На початку засідання його учасники підтримали звернення депутатів міської ради Наталії Собчук та Надії Качоровської, щодо фінансування навчальних закладів та програми стерилізації безпритульних тварин.

Розглянули земельні питання, серед яких питання про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та затвердження проектів землеустрою, про передачу у власність сформованих земельних ділянок, виготовлення та затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельних ділянок тощо.

Затвердили Програму підтримки учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС на 2022 рік. Цим рішенням затверджено порядок надання одноразової грошової допомоги учасникам та членам сімей загиблих учасників АТО/ООС, порядок фінансування витрат, пов‘язаних з похованням загиблих (померлих) учасників  АТО/ООС та порядок надання   пільг на оплату житлово-комунальних послуг сім’ям загиблих  учасників АТО/ООС.

Рішенням сесії затвердили програму правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Шепетівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Інформацію про хід виконання міської соціальної програми «Сім’я» на 2019-2021 роки взяли до відома та прийняли рішення про продовження терміну дії програми на 2022 рік.

Депутати повернулися до розгляду питання про затвердження переліку проектів-переможців «Громадського бюджету».

У зв’язку із кадровими змінами прийняли рішення про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 30.11.2020 № 14 «Про утворення виконавчого комітету міської ради», за яким до складу виконавчого комітету вводиться заступник міського голови Віталій Янушевський.

Підтримали внесення змін до бюджету громади на 2021 рік. У зв’язку із змінами цінової вартості та збільшенням вартості робіт з реконструкції світлофорних об’єктів у місті згідно проектно-кошторисної документації, було виділено кошти з метою освоєння субвенції з державного бюджету. Розглянувши рішення профільної комісії депутати підтримали проект рішення про надання мешканцям Шепетівської громади одноразової грошової допомоги на дороговартісне лікування.

Рішенням сесії надали дозвіл на приватизацію жилих приміщень в гуртожитках за адресою Старокостянтинівське, 33, 37, які перейшли у власність Шепетівської міської територіальної громади. Також надали дозвіл наймачам житлових приміщень у гуртожитках за вказаними адресами на визначення форми управління.

У різному користувачі послуг лазні, які прийшли на засідання сесії розпочали гарячу дискусію навколо роботи комунального закладу в умовах карантинних обмежень. Питання щодо роботи міської лазні не виносилося на пленарне засідання.

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів