Розділ Суспільство

Хомівці із села Плесна здобули перемогу в «Марафоні добрих справ»

Автор 23 листопада 2021, 18:50

23 листопада міський голова Віталій Бузиль, заступниця міського голови Галина Безкоровайна та начальник відділу ювенальної превенції Головного управління національної поліції в Хмельницькій області Сергій Цимбалюк привітали учасників Плесенського осередку патріотично-правового руху «Хмельницьке об’єднання молодих та активних» — «ХОМА» з перемогою в обласному «Марафоні добрих справ», який тривав протягом листопада. Хомівців відзначили грамотами, подарунками та смаколиками.

До марафону долучилися десятки дітей з осередків молодіжного руху «ХОМА» по всій області. Молодь проводила акції з прибирання громадських місць від сміття, відвідували будинки для літніх, допомагали хворим і одиноким односельцям, проводили благодійні акції тощо.

За підсумками марафону Плесенський осередок став переможцем. Натхненні перемогою діти вирішили продовжити марафон та зробити його на території громади безстроковим.

Нагадаємо, молодіжний патріотично-правовий рух "ХОМА" створений у березні 2016 року. ХОМА — абревіатура, яка розшифровується як Хмельницьке об’єднання молодих і активних.

Ідея створення такого руху виникла у працівників Головного управління Національної поліції Хмельницької області під час реформування служби у справах дітей в ювенальну превенцію — у момент, коли поліція почала зосереджуватися не на покаранні, а на перевихованні неповнолітніх.

Членами руху стають активні школярі. У своїх колективах вони пропагують правопорядок, організовують тематичні заходи. Сьогодні у Хмельницькій області понад 20 осередків «хомівців». У деяких районах їх по кілька: у Кам’янець-Подільському — три, у Хмельницькому — два. Всього рух нараховує понад 400 юних учасників практично в усіх районах області. 

За матеріалами ШМР

Останнє редагування 23 листопада 2021, 19:08
0
репостів
0
репостів