Розділ Суспільство

На Шепетівщині перевіряли дотримання карантинних обмежень

Автор 18 листопада 2021, 11:04

Поліцейські Шепетівського районного управління поліції спільно з Держпродспоживслужбою продовжують проводити рейдові перевірки стану дотримання протиепідемічних обмежень в закладах торгівлі та закладах громадського харчування Шепетівського району. 

Особливу увагу під час рейдів правоохоронці звертають на наявність сертифікатів про вакцинацію у обслуговуючого персоналу та попереджають про відповідні зміни до нормативних документів, які регулюють діяльність закладів торгівлі і громадського харчування в умовах карантину. 

Зокрема, працівники поліції роз’яснюють, що обмеження, передбачені низкою пунктів та підпунктів постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236, не застосовуються за умови наявності у всіх відвідувачів та співробітників закладу харчування чи торгівлі негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до відвідування закладу.

Також знімає обмеження документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, міжнародний, внутрішній сертифікат чи іноземний сертифікат, який підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Працівники Держпродспоживслужби під час спільного рейду перевіряли дотримання санітарних норм, зокрема — наявність санітайзерів для відвідувачів та спеціальних урн для утилізації використаних масок та рукавичок. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Відео

0
репостів
0
репостів