Розділ Суспільство

Міська влада хоче закрити Шепетівську міську лазню

Автор 17 листопада 2021, 10:11

За словами очільника міста, витрати на утримання міської лазні в рази перевищують дохід від надання послуг, а її подальшу долю найближчим часом повинні вирішити депутати міської ради.

Чутки про закриття лазні лунали ще у 2019 році, адже на той час лазня була аварійною: старий котел був вже не придатний для експлуатації та ніс небезпеку для відвідувачів. Тож, щоб виправити ситуацію, ініціювали створення "Програми розвитку та утримання лазні для потреб населення міста Шепетівка на 2018-2022 роки".

До слова, Шепетівська міська лазня вже тривалий час є збитковою та завжди була дотаційною, однак це не завадило у вересні 2020 року депутатам на останній сесії VII скликання більшістю голосів підтримати рішення про фінансування програми щодо оновлення міської лазні. Зокрема виділили 800 тис. грн на заміну старого котла, було завезено обладнання хімводоочистки.

"Для створення належних умов ми виконали низку необхідних робіт. В тому числі здійснили ремонтні роботи із заміни водонапірної арматури котельні, оновили електропостачання, встановили усі необхідні таблички, журнали, табелі, закуповуємо аварійні світильники", - розповідав директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.

Окрім комплексу робіт із заміни котла та системи водопостачання, “Програма розвитку та утримання лазні для потреб населення міста Шепетівка на 2018-2022 роки” передбачає до 2022 року капітальний ремонт самої будівлі, її покрівлі та системи опалення міської лазні. Для цього необхідно ще майже 3 млн грн.

Сьогоді ж очільник міста Віталій Бузиль розмістив у себе на сторінці інформацію про зустріч із активістами, які відстоюють функціонування лазні:

"Закриття продиктоване економічними показниками. Сьогодні маємо ситуацію, коли лазня приносить 100 000 грн збитків у місяць. 1 070 грн/куб обходиться закупівля твердого палива. Суттєво зменшила потік відвідувачів епідситуація, бо відвідувати лазню мають право тільки мешканці із COVID-сертифікатами. Підсумовуючи, тижневі витрати на лазню міськводоканалу обходяться у 25 000 грн, а отримані кошти від діяльності близько 5 000 грн."

Ймовірно найближчим часом на сесії Шепетівської міської ради будуть піднімати питання функціонування міської лазні:

"Що робити із лазнею на найближчій сесії вирішуватимуть депутати міської ради, колегіальним рішенням. Якщо буде прийнято рішення про компенсацію всіх витрат - лазня функціонуватиме."

Останнє редагування 17 листопада 2021, 10:55
0
репостів
0
репостів