Розділ Суспільство

Сесія міськради: бюджет перевиконано, відкладений гром. бюджет, катафалк та водозабірні свердловини на "Шанхаї"

Автор 04 листопада 2021, 16:51

4 листопада у ході чергового засідання сесії Шепетівської міської ради, яке провів міський голова Віталій Бузиль депутати розглянули 41 питання порядку денного. Про це повідомили у пресслужбі органу самоврядування.

На початку засідання депутати підтримали звернення Шепетівської міської ради до правоохоронних органів щодо негайного вжиття заходів з проведення розслідування та притягнення до відповідальності осіб причетних до навмисного руйнування пам’ятних знаків Симону Петлюрі.

Депутати також підтримали звернення Шепетівської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги в інклюзивно-ресурсних центрах.

Начальник фінансового управління Василь Дрищ доповів про стан виконання бюджету Шепетівської міської територіальної громади за січень-вересень 2021 року. Завдяки проведеній роботі з платниками та боржниками бюджет виконано на 105%. Інформацію взято до відома.

Також у ході засідання розглянули питання про внесення змін до бюджету громади на 2021 рік. Кошти будуть спрямовані на оплату енергоносіїв, на оплату ремонтних робіт в закладах освіти, обслуговування котелень, сплату комунальних послуг тощо.. Буде виділено кошти на співфінансування встановлення кисневої станції.

Підтримано рішення про надання мешканцям Шепетівської громади одноразової грошової допомоги на дороговартісне лікування.

Рішенням сесії міської ради затверджено програму національно-патріотичного виховання молоді у Шепетівській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки, яка має на меті формування свідомого громадянина-патріота Української держави, представника української національної еліти через набуття молодим поколінням національної свідомості, активної громадянської позиції, високих моральних якостей та духовних цінностей.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Сергій БІЛАС прозвітував про виконання основних заходів міської Програми «Комплексної безперервної соціально-реабілітаційної підтримки дітей з інвалідністю» та програми підтримки учасників антитерористичної операції/операції  об’єднаних сил та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС на 2021 рік   за  9 місяців 2021 року. Були наведені дані щодо наданої одноразової матеріальної допомоги, наданих медичних, психологічних, соціальних послуг, пільг тощо.

Після обговорення, з урахуванням внесених на засіданнях депутатських комісій пропозицій затвердили програму підтримки громадських організацій соціального спрямування «Соціальне партнерство» 2022-2024 роки та передбачили на її виконання 50 тисяч гривень на рік.

Проект рішення про затвердження переліку проектів переможців Громадського бюджету на 2021-2022 роки відклали на довивчення.

Депутати підтримали проект рішення про участь Шепетівського центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю у конкурсі мікрогрантів на реалізацію проектів соціальної дії. Максимальна сума гранту становить 35 тисяч, а співфінансування не перевищує 20%.

Надали згоду на прийняття об’єктів рухомого майна з балансу Шепетівської районної ради на баланс Шепетівської міської ради. Йде мова про усе майно, яке використовується для обслуговування приміщення. Надали згоду на передачу Шепетівській районній раді окремих визначених приміщень адміністративного будинку по вул. Героїв Небесної  Сотні, 47 на праві сервітуту, що забезпечить сплату комунальних послуг орендарями.

У результаті голосування прийнято рішення про передачу з балансу виконавчого комітету Шепетівської міської ради на баланс Шепетівського підприємства теплових мереж  легкового автомобіля та автомобіля Газель.

Своїм рішенням депутати затвердили статут комунального підприємства «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство Шепетівської міської ради» в новій редакції. Зміна полягає у збільшенні статутного капіталу на суму вартості придбаного відповідно до рішення сесії міської ради катафалку.

Внесли зміни до програми «Питна вода» на 2021-2022 роки», що передбачає будівництво водопровідної мережі у селі Пліщин  та виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво 2 водозабірних свердловин у мікрорайоні Косецьке.

У ході засідання депутати розглянули земельні питання, серед, яких питання про припинення користування земельними ділянками, про затвердження проектів землеустрою, надання дозволу на розроблення проекту землеустрою, виготовлення та затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки. Врахувавши зауваження профільної постійної депутатської комісії ряд питань було відкладено на довивчення.

Останнє редагування 04 листопада 2021, 19:14
0
репостів
0
репостів