Розділ Суспільство

На Шепетівщині стартує полювання на хутрових та парнокопитних звірів

Автор 30 жовтня 2021, 12:38
На Шепетівщині стартує полювання на хутрових та парнокопитних звірів depositphotos.com

Настає час, якого з нетерпінням чекали мисливці міста і району, знову у мисливських угіддях ДП «Шепетівський лісгосп» та Шепетівської районної організації УТМР на початку останнього місяця осені пролунають звуки ріжків, будуть чутними постріли з рушниць, гавкіт мисливських собак. Все це свідчить про відкриття полювання на хутрового та парнокопитного звіра, яке настане вже найближчої суботи – 6 листопада 2021року.

Перед початком відкриття полювання, відповідно до Закону України « Про ветеринарну медицину» ст. 19. Державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд під час полювання», Закону України «Про мисливське господарство та полювання», користувачі мисливських угідь після обстеження мисливських угідь державною службою ветеринарної медицини отримали дозвіл на відкриття полювання в Шепетівському управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Нагадуємо мисливцям! До полювання допускаються лише ті, які мають відповідні документи на право полювання: посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільну картку), відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, ветеринарно-санітарний паспорт на собак мисливських порід з обов’язковою відміткою про щеплення на сказ. Під час проведення полювання мисливці повинні суворо дотримуватись правил полювання, техніки безпеки та ветеринарно-санітарних вимог. Особливу увагу слід приділяти  профілактиці та недопущенню занесення на територію району особливо небезпечних інфекційних захворювань (сибірка, сказ, африканська чума свиней, тощо).

Порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законами України.

Держпродспоживслужба 

0
репостів
0
репостів