Розділ Суспільство

З початку року на обліку стоїть 53 сім’ї, в яких виявлені факти домашнього насильства

Автор 12 жовтня 2021, 14:03

Питання домашнього насильства розглянуте на засіданні координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання і протидії домашньому насильству, протидії торгівлі людьми, яке відбулося 7 жовтня.

Члени координаційної ради, серед яких посадові особи місцевого самоврядування, суду, громадськості, медицини й освіти, старости Пліщинського і Плесенського старостинських округів, правоохоронних органів, обговорюючи питання, звернули увагу на присутність домашнього насильства в сім’ях Шепетівської міської територіальної громади, на шкоду, яку воно несе психологічному і фізичному здоров’ю безпосереднім жертвам і дітям, які часто його спостерігають.

Голова координаційної ради, заступниця міського голови Галина Безкоровайна підкреслила нагальність боротьби з зазначеною проблемою і те, що саме координаційна рада має вдосконалювати механізм взаємодії між суб’єктами роботи із запобігання і протидії домашньому насильству.

DSC 0515

Доповідачі наголошуючи на проблемі, озвучили факти, шляхи розв’язання проблеми. З початку року на обліку стоїть 53 сім’ї, в яких виявлені факти домашнього насильства. З них серед кривдників 49 чоловіків, 4 жінки. До них застосовані адміністративні стягнення, штрафи, винесено 13 заборонних приписів (тимчасова заборона кривднику проживати разом з постраждалими від його дій).

DSC 0520

Було наголошено на необхідності застосування до кривдників такого засобу впливу, як залучення до проходження програми корекції поведінки. Також наголошувалось про вдосконалення законодавства, відповідно до якого для кривдників може наступити кримінальна відповідальність (виявлення повторних фактів тощо), відповідно — обмеження волі й позбавлення волі.

Постраждала особа може звернутися до суду щодо захисного припису, має можливість отримати правові, психологічні, соціальні послуги, тимчасовий притулок тощо. Для цього необхідно звертатися до відповідних служб, інформацію про які можна отримати на офіційному сайті міської ради в рубриці «Ні — домашньому насильству». Координаційною радою також затверджено план засідань на 2022 рік, розпочато висунення пропозицій до Міської комплексної програми підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2022 — 2024 роки.

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів