Розділ Суспільство

На обліку у соцслужбі перебуває 11 дітей, які чекають на усиновлення

Автор 30 вересня 2021, 10:05
На обліку у соцслужбі перебуває 11 дітей, які чекають на усиновлення Фото depositphotos.com

30 вересня у День християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії в Україні відзначають День усиновлення. Цей день є символом милосердя і добра до людей. Вперше ми відзначали його 30 вересня 2009 року. Про встановлення свята було оголошено на Всеукраїнському форумі усиновлювачів, який проходив 27 листопада 2008 року в Києві.

Це свято батьків і дітей, працівників служб у справах дітей та усіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває».

"У цей день кожен небайдужий українець від імені усього суспільства, має щиро дякувати батькам-усиновителям, співробітникам дитячих будинків та усім причетним, що дарують шанс дітям на здобуття щасливого майбутнього у новій сім’ї. День усиновлення – це не тільки свято подяки, але й нагадування про тих, хто досі не знав батьківської опіки."

На обліку в службі у справах дітей перебуває 11 дітей, які підлягають усиновленню. 7 дітей перебувають в державних закладах, з них: 2 дівчинки і 5 хлопчиків; старші 10 років – 6 дітей, до 1 року – одна дитина; 1 дитина з інвалідністю. А ще 4 дітей, які підлягають усиновленню, влаштовані у дитячий будинок сімейного типу. У зв’язку з різноманітними обставинами (старший вік, хвороби, наявність братів, сестер) діти іноді тривалий час не можуть знайти собі нових маму і тата.

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах дочки чи сина, тобто колишня сирота стає повноправним членом родини і має усі права, які мають біологічні діти. І наша держава повноцінно підтримує такі сім’ї: так, усиновлювачі отримують одноразову допомогу як при народженні дитини, тобто 41280 грн. Протягом року в нашій громаді усиновлено 3 дітей, всього на обліку 36 усиновлених дітей.

Важливим фактором усиновлення є збереження таємниці, інформація щодо усиновлення носить конфіденційний характер і не підлягає розголошенню.

"Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця, але й найблагородніша місія людини. Справжньою винагородою є посмішки щасливих дітей, які дарують радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні.

Ми щиро вітаємо усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників. Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину, маму і тата. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Нехай Господь Бог поблагословить Ваші сім’ї добром, любов’ю, родинним щастям та достатком."

Детальну інформацію щодо усиновлення можна отримати у службі у справах дітей Шепетівської міської ради (м. Шепетівка, вул. Островського,4, каб.№ 408,409; телефони 4-03-90, 4-17-75).

Начальник служби у справах дітей Катерина Купрацевич

0
репостів
0
репостів