Розділ Суспільство

Шепетівські скаути мандрували до Савичів

Автор 02 вересня 2021, 21:20

Упродовж 21–23 серпня представники Шепетівського осередку Національної скаутської організації України «ПЛАСТ» організували собі мандрівку.

— Одинадцятеро дітей віком від 9 до 15 років у супроводі дорослих пішки йшли із Шепетівки до Савичів. На окраїні села, біля лісу, ми облаштували наметове містечко, три дні вчилися виживати у природі, самостійно готувати собі їжу на багатті та випробовували на практиці знання дітей, які раніше вони засвоювали на щотижневих заняттях, — розповідає виховниця юнацького гуртка Шепетівського осередку НСОУ «ПЛАСТ» Марина Ложкіна.

Мандрівка мала назву «Незалежні, бо сильні духом» та була присвячена 30-й річниці Незалежності України.

— Літо для «пластунів» — це час для таборування та мандрівок. Частина наших вихованців мали нагоду відбути Всеукраїнський 10-денний табір «Захисник» у Карпатах. Але там було обмеження за віком — від 14 років. Тому, аби залучити усіх до практичного випробування пластових знань, ми вирішили провести кількаденну мандрівку. І оскільки час проведення припав у переддень відзначення ювілею Незалежності, то поєднали ці події, — додає Марина Ложкіна.

Щоб дітям було цікаво таборувати, для здобуття нових знань запросили інструкторів з інших осередків та фахівців з різних організацій.

— «Пластунка» із Старокостянтинова Катерина Баршацька приїжджала допомагати нам безпосередньо у проведенні мандрівки. Фельдшер Шепетівської станції екстреної медичної допомоги Роман Верхогляд розповідав дітям про надання домедичної допомоги. Вчитель ЗОШ №1 Андрій Колодій показував, як орієнтуватися на місцевості. Капелан осередку, отець Василь Боднар у неділю провів для учасників мандрівки Богослужіння. Отож, спільними зусиллями багатьох людей цей захід відбувся успішно. Щиро дякуємо приятелям «ПЛАСТу», нашим добрим друзям — Олегу Довганю, Олені Драчук, Віталію Чапалюку, Сергію Муляру, Павлові Алілуйку. Завдяки такій підтримці нам вдається виховувати свідому молодь, з правильними ціннос­тями, — зауважує очільниця Шепетівського осередку НСОУ «ПЛАСТ» Марія Чапалюк.

Орієнтовно із середини вересня в осередку планують свято відкриття «пластового року». Це стане початком нового навчального сезону та підготовки до активного літа 2022 року.

Ніна РЕМІННА.

Останнє редагування 02 вересня 2021, 21:45
0
репостів
0
репостів