Розділ Суспільство

Із кранів шепетівчан тече блакитна вода. Ми з'ясували чому так трапилось

Автор 31 серпня 2021, 13:24
Із кранів шепетівчан тече блакитна вода. Ми з'ясували чому так трапилось Фото Ольги Тарасюк

Вчора у нашій групі "Шепетівка віртуальна" підписник Ольга Тарасюк поскаржилась, що у неї з крану, на вулиці Шешукова, тече блакита вона. Ми спробували з'ясувати як це трапилось і як цьому зарадити.

Процитуємо для початку допис автора:

"Шановні, поясніть будь ласка, що відбувається з водою??? Шешукова, годину не було води, а потім пішла синя, СИНЯ МАТЬ ВАШУ??? ЗА ЩО ВИ ПАДЛИ ГРОШІ ДЕРЕТЕ?!!! КОЛИ ВЖЕ БУДЕ ПОРЯДОК!!!?? СКІЛЬКИ ЦЕ БУДЕ ТРИВАТИ???"

Звичайно, у коментарях користувачі почали жартувати: "блю воте", "шампусік", "коктейль бакитна лагуна", "вакцину підмішують"... Ці та багато інших дотепних коментарів ви знайдете у групі. Там же і шепетівський водоканал офіційно прокоментував ситуацію:

"Просимо вибачити за завдані незручності у зв’язку з тимчасовим припиненням водопостачання. Останні два дні у Шепетівського РЕМ були часті перебої в електропостачанні. А без електроенергії, на жаль, не можуть працювати насоси, які забезпечують постачання води до споживачів. Щодо кольору води, враховуючи відсутність скарг від інших абонентів, припускаємо, що проблема є локальною і залежить від внутрішньобудинкової мережі. Однак просимо якнайшвидше звернутися із заявою до Шепетівкаводоканалу для додаткового обстеження і виявлення проблеми. Для цього можете безпосередньо звернутися за адресою вулиця Некрасова, 127 щоденно з 08:00 до 17:00, крім вихідних та святкових. Сподіваємося на ваше розуміння!"

Це не поодинокий випадок, жителі вулиці Героїв Небесної Сотні так само скаржились на подібний випадок. Водоканал ще офіційно не прокоментував, чому саме блакита вода текла з кранів шепетівчан, однак нам дещо вдалось з'ясувати. 

Досвідчені сантехніки кажуть, що наймовірніше всьому виною очищувальні кубики для зливного бачка.

MyCollages

Справа у тому, що у кожній квартирі має бути встановлений зворотній клапан. Якщо його немає, то при відключенні водопостачання, з квартир на верхніх поверхах, ніби через соломинку, висмоктується вода. Туди ж потрапляє і вода зі зливних бачків жителів.

Потім, коли водопостачання відновлюють, зафарбована вода потрапляє назад у внутрішньобудинкові мережі і, відповідно, до кранів шепетівчан.

Щоб убезпечити такі ситуації, сантехніки радять встановлювати зворотні клапани у кожній квартирі, або хоча б познімати трубки у бачках. Шум наповнення зливного бачка водою стане гучнішим, однак така вода не потраплятиме вашим сусідам у крани.

Останнє редагування 31 серпня 2021, 13:59
0
репостів
0
репостів