Розділ Суспільство

Виконком: ремонт вулиці Української, підготовка шкіл, тарифи у вузловій лікарні, цілодобовий АТБ, бюджет, призов

Автор 19 серпня 2021, 18:35

19 серпня міський голова Віталій Бузиль провів чергове засідання виконавчого комітету. Про перелік розглянутих питань розповіли у пресслужбі Шепетівської міської ради.

Про стан підготовки закладів освіти до нового 2021-2022 навчального року доповіла головний спеціаліст управління освіти Людмила Басистюк. Зокрема про результати огляду, який було проведено у серпні, про здійснені ремонти та придбане обладнання. Також підняли питання готовності навчальних закладів до четвертої хвилі захворюваності на коронавірус.

Своїм рішенням виконком встановив плату за харчування дітей в закладах дошкільної освіти Шепетівської міської ради та в гімназії № 5 Шепетівської міської ради (пансіон) на вересень-грудень 2021 року.

Розглянувши лист комунального некомерційного підприємства КНП «Вузлова багатопрофільна лікарня станції Шепетівка» рішенням виконкому було внесено зміни до фінансового плану комунального закладу та встановили тарифи на платні послуги, які надає заклад. Також внесли зміни до вже затверджених тарифів, що надаються КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня».

Встановили цілодобовий режим роботи для магазину мережі  «АТБ-МАРКЕТ» за адресою вулиця Героїв Небесної Сотні 38-А, з обмеженням часу продажу алкогольних слабоалкогольних напоїв, вин столових та пива (крім безалкогольного) з 22:00 до 8:00, відповідно до рішення міської ради від 28 березня 2019 року.

Начальник фінансового управління Василь Дрищ доповів про прогноз бюджету Шепетівської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Виконавчий комітет  затвердив Положення та склад оперативно-чергової служби Шепетівської міської територіальної громади, яка покликана забезпечити своєчасне доведення сигналів про можливі зміни техногенного, природного, епідеміологічного і радіаційного стану з метою своєчасного виконання дій по забезпеченню безпеки населення і народногосподарських об’єктів.  Згідно з рішенням буде  розроблено обов’язки, інструкції, іншу необхідну документацію для відповідальних чергових та буде організовано чергування.

Виконком прийняв рішення про організацію в Шепетівській міській територіальній громаді чергових призовів громадян України на строкову службу в жовтні-грудні 2021.

Учасники засідання підтримали переведення садового будинку, що відповідає державним будівельним нормам у жилий будинок та надали дозвіл на встановлення тимчасового збірно-розбірного гаража у масивах багатоквартирної забудови для зберігання колісного багатофункціонального крісла.

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» затвердили склад комісії по розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни та розглянули питання про повідомну реєстрацію колективних договорів, змін та доповнень до чинного колективного договору.

Розглянувши рішення комісії з питань розгляду заяв про відключення від мережі централізованого опалення члени виконкому підтримали проєкти рішень про відключення житлових будинків за адресами: провулок Гагаріна 1, вулиця В.Котика 31, вулиця Героїв Небесної Сотні 26.

Наступними рішеннями  затвердили проектно-кошторисну документацію на поточний середній ремонт дорожнього покриття по вулиці Українській від будинку № 8 до будинку № 44/2 у місті Шепетівка.

Опрацювавши заяви мешканців громади прийнято рішення про видалення аварійних та сухостійних  дерев.

Затвердили акти приймання-передачі  будівлі адміністративного будинку Шепетівської районної ради, загальною площею 4570,2 кв. метрів та об’єктів нерухомого майна, будівель, гаража, підсобного приміщення.

Учасники засідання прийняли рішення з питань захисту прав дитини, які були розглянуті профільною комісією та рекомендовані до прийняття.

Надали дозвіл Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Шепетівської міської ради на продаж дров для підприємств, установ, організацій та населення у кількості 74 куб. м, отриманих від видалення дерев на території Шепетівської міської територіальної громади та  затвердили ціну на дрова м’яких порід

Насамкінець начальник Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина Ординська роз’яснила учасникам засідання дію Закону від 15.06.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який набув чинності 21 липня 2021 року.

0
репостів
0
репостів