Розділ Суспільство

Родини загиблих військовослужбовців долучились до Всеукраїнської прощі

Автор 07 серпня 2021, 21:18

Сьогодні, 7 серпня, у день Успіння святої праведної Анни відбулась Всеукраїнська проща для родин загиблих військовослужбовців відбулася у селі Лішня, що на Тернопільщині. До місця прощі сьогодні вирушили й матері загиблих з Шепетівки.

Вп’яте поспіль захід відбувається з ініціативи протоієрея Андрія Любуня. Цьогоріч до прощі долучились п’ятнадцятеро військових капеланів, в тому числі отець Василь Гетьман з Шепетівки.

Також у Лішню їздили керівник апарату Шепетівської РДА Наталія Лінник та заступник Шепетівського міського голови Галина Безкоровайна.

Як зазначив організатор Андрій Любунь, захід покликаний об’єднати та надати духовну підтримку родинам загиблих на Сході України. Не даремно щороку проща об’єднує все більше і більше родин. У єдиній молитві, яка вже традиційно триває три дні поспіль, об’єдналися родини з Шепетівки, Херсона, Луганська, Дніпра, Миколаєва, Кривого Рогу, Києва, Сум, Запоріжжя, Житомира, Хмельницького, Рівного, Тернополя та інших міст та містечок України.

Після Богослужіння за загиблими, полоненими та зниклими безвісти, відбулася загальна панахида за воїнами з усієї України. По периметру місця прощі розміщені плити з іменами загиблих зі всієї України, їх виготовив батько загиблого десантника з Коростишева. Щороку прощу у селі Лішня організовують завдяки допомозі військових, батьків героїв та небайдужих меценатів. Окрім каплиці-пантеону тут спорудили пам’ятний хрест загиблим героям та фігуру Святої Анни – заступниці родин.

Цьогоріч у Лішню вирушили матері загиблих з Шепетівського району, керівник апарату адміністрації Наталія Лінник, заступник Шепетівського міського голови Галина Безкоровайна. На Тернопільщині прощу для родин загиблих військовослужбовців організовують п’ятий рік поспіль. Захід покликаний об’єднати та надати духовну підтримку матерям, батькам, дружинам, дітям та загалом родинам загиблих. Для них важливо, аби захисників пам’ятали.

За матеріалами Шепетівської РДА та ШМР

Останнє редагування 08 серпня 2021, 13:50
0
репостів
0
репостів