Розділ Суспільство

Обговорили проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Мальованка»

Автор 05 серпня 2021, 13:11

Днями відбулося обговорення Проєкту організації території регіонального ландшафтного парку Мальованка, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів. Головною метою проекту є бережне використання цієї красивої, але вразливої місцини.

Регіональний ландшафтний парк Мальованка розташований на території Шепетівщини й Полонщини. Він славиться сфагновими болотами, де зростають рідкісні рослини. У парку мешкають червонокнижні види птахів, ссавців і комах. Його територією прокладено туристичні маршрути. 

Активну участь в обговорені Проекту взяли жителі  селища Понінка, оскільки значна площа парку розташовується  на землях Понінківської об’єднаної територіальної громади. З представниками громади спілкувалися головний лісничий ДП «Шепетівський лісгосп» О.В. Заблоцький та начальник відділу розвитку природно-заповідної справи, екологічної мережі та зв’язків з громадськістю департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації  О.В. Ретявко.

Олег Ретявко розповів про обмеження у використанні земель, а також про діяльність суб’єктів господарювання та населення в межах господарської зони регіонального ландшафтного парку Мальованка.

Про охорону підвідомчої території, збирання для власного споживання дикорослих трав’яних рослин, квітів, ягід, горіхів, грибів присутніх  ознайомив Олександр Заблоцький.

Пресслужба Шепетівського лісгоспу.

0
репостів
0
репостів