Розділ Суспільство

Шепетівчанина судитимуть за власноручно виготовлений кинджал

Автор 02 серпня 2021, 17:53

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя м. Шепетівки, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 263  Кримінального кодексу України  (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб).

Досудовим слідством встановлено, що 15.09.2014 року, обвинувачений Л. знаходячись за місцем свого проживання у м. Шепетівка, достовірно знаючи, що відповідно до вимог інструкції «Про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів», затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ справ України 21.08.1998 № 622, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне виготовлення холодної зброї, усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, з’єднав клинок з насадним руків’ям, що є стріляною гільзою калібру 14,5 на 114 мм та таким чином саморобним способом незаконно виготовив кинджал, який є клинковою холодною зброєю колючої дії, та залишив зберігати за своїм місцем проживання.

У подальшому 06.07.2021 року під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання обвинуваченого Л. працівниками поліції було виявлено та вилучено у шухляді столу кинджал, який згідно висновку експертизи є холодною зброєю колючої дії, кинджалом виготовленим саморобним способом, який обвинувачений Л. незаконно виготовив.

Своїми умисними діями обвинувачений Л. вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 263 КК України, тобто виготовлення кинджалу без передбаченого законом дозволу. Санкція ч. 2 ст. 263 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Нагадаємо, згідно статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів