Розділ Суспільство

Шепетівкаводоканал назвав причину зменшення тиску у водопроводах

Автор 20 липня 2021, 12:59
Шепетівкаводоканал назвав причину зменшення тиску у водопроводах depositphotos.com

Останні тижні абоненти Шепетівкаводоканалу, зокрема мешканці багатоповерхівок, почали скаржитися на зменшення тиску у водопостачанні. Чому так сталося пояснили на комунальому підприємстві.

З початком літа, городнього сезону та спекотної погоди власники присадибних ділянок почали у рази більше споживати води. Все через поливання городів, теплиць, квітників тощо.

“Увечері, після робочого часу люди зазвичай займаються домашніми справами. Готують їсти, прибирають, перуть, миються і т.д. Зараз додалися ще й витрати води на поливання. У ці години пік система працює на максимальних потужностях. Тиск у мережі різко знижується. Відбувається розбалансування гідравлічного режиму. А це своєю чергою дестабілізує водопостачання, особливо на верхні поверхи багатоквартирних будинків”, - пояснює головний інженер Шепетівкаводоканалу Андрій Савчук.

Він також наголошує, що полив напряму зі шлангів особливо впливає на ресурс і справність обладнання.

“Ми вже неодноразово розповідали, що водопровідна мережа Шепетівки дуже застаріла. Залізні, чавунні, азбестоцементні труби, а також внутрішньобудинкові мережі - давно зносилися. А будь-яке перенавантаження веде до несправностей, проривів і витоків. У спекотні дні майстрам Шепетівкаводоканалу доводиться щодня ліквідовувати по декілька аварійних ситуацій. У цей час споживач залишається без води”, - коментує директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.

Адміністрація водоканалу просить усіх абонентів відповідально ставитися до водних ресурсів та ощадливо їх використовувати.

“Для збереження тиску у системі та безперебійного водопостачання закликаємо здійснювати полив з альтернативних джерел - свердловин, колодязів тощо. Це знизить навантаження на обладнання, збільшить термін його експлуатації та головне - забезпечить повноцінне водопостачання у ваші помешкання”, - звертається до споживачів директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.

0
репостів
0
репостів