Розділ Суспільство

Шепетівчани подали 7 проектів громадського бюджету

Автор 31 травня 2021, 18:53

У Шепетівці завершився термін прийому заявок на фінансування проектів з Громадського бюджету. Тому можна підвести підсумки і поглянути, що ж хочуть змінити шепетівчани у своєму місті.

Громадський бюджет дає можливість кожному мешканцю Шепетівської міської територіальної громади брати участь у прийнятті рішень щодо розподілу міського бюджету в частині фінансування конкретних проєктів-переможців спрямованих на покращення якості життя шепетівчан.

Реконструкція скверу ім. Валі Котика

Тихонюк Вадим Миколайович пропонує за 600 000 гривень реконструювати сквер на перетині трьох вулиць: Старокостянтинівсье Шосе, 400-річчя Шепетівки та вулиці Судилківської.

Досить великий сквер знаходиться на перетині 3 шляхів і є непрацюючим, люди обходять його стороною, оскільки сквер знаходиться в занедбаному стані і не є комфортним для прогулянки. Відсутнє освітлення. 

Реконструкція скверу передбачає будівництво тротуарних доріжок із бруківки, встановлення лав, освітлення, смітників та опціонально камер відеоспостереження.

Разом із існуючим сусіднім об'єктом утворить чудову рекреаційну зону для відпочинку із дітьми та домашніми улюбленцями. Покращить безпеку у темну пору доби за допомогою освітлення та дозволить безпечно користуватися територією скверу. Реконструкція скверу закладе підвалини для майбутнього розширення функціоналу об'єкту.

Сучасна площа - #ЦЕНТРО_CiTY

Александрук Ірина Миколаївна пропонує за 599 200 гривень реконструювати площу перед міським будинком культури

Площа знаходиться в центрі міста Шепетівка, є улюблиним місцем для відпочинку містян, особливо батьків з дітьми. Територія віддалена від проїзджої частини, що робить відпочинок безпечним. Шепетівський МБК є серцем культурного життя міста, "точкою кипіння" усіх масових заходів, тому територія навколо нього просто зобов"язана бути сучасною, красивою, як для містян так і для гостей. Частина реалізаціі проекту по загально будівельних роботах та закупівлі зелених насаджень буде реалізовано за рахунок благодійних внесків.

WhatsApp Image 2021 05 13 at 15.22.52

Передбачається:

  • заміна старого асфальтного покриття;
  • облаштування сучасних доріжок декоративною бруківкою, формування нових зелених та квітучих зон, насаджень;
  • облаштування комфортних зон для відпочинку (встановлення лавок, освітлювальних опор);
  • облаштування фонтану;
  • облаштування площі для проведення масових заходів;
  • облаштувати паркомісць для автомобілів поруч з МБК

Стерилізація безпритульних тварин

Димніч Юлія Володимирівна пропонує за 600 000 гривень запровадити програму стерилізації безпритульних тварин

Безпритульні тварини - собаки і коти - є частиною екосистеми громади, що потребують допомоги, опіки і захисту. Надання допомоги безпритульним тваринам передбачає необхідність фінансової підтримки для забезпечення можливостей реалізації лікувально-профілактичних заходів (зокрема, вакцинування, стерилізація), а також утримання (харчування) безпритульних собак на період їх прилаштування.

12

Для реалізації вказаного проекту необхідно залучити ветеринара та провести стерилізацію собак, обробити тварину проти екто- та ендопаразитів, провести щеплення проти сказу, біркувати тварин. Виловлювання тварин, їх транспортування до місця проведення стерилізації.

Крок 1. Виловлювання.

Крок 2. Стерилізація та перетримка.

Крок 3. Кліпсування.

Крок 4. Вакцинація від сказу.

Ще 10 років тому проблеми, пов'язані з безпритульними тваринами у Шепетівці, вирішувалися негуманними методами: вбивством тварин. Альтернативою розправам над безвинними тваринами стала стерилізація. Стерилізація не можу бути вибірковою або частковою! Тож з впровадженням цього проекту за рік вдасться відловити, стерилізувати, вакцинувати та чіпувати фактично усіх вуличних собак у місті.

"Дзвін пам'яті"

Юзлова Марія Олександрівна пропонує за 575 000 гривень реалізувати проект «Дзвін пам’яті» для вшанування захисників України.

За роки війни на сході України Шепетівщина втратила 23 своїх синів. Одним з надважливих завдань сьогодення є вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців, що віддзеркалює ставлення держави, суспільства та рідних до пам'яті про героїв. Метою проекту «Дзвін пам’яті» є вшанування захисників України, які загинули у різні роки внаслідок російської збройної агресії на Сході нашої держави. Проектом передбачено встановлення монументального знаку із дзвоном, металевої каркасної дошки та виготовлення широкоформатних фотографій загиблих воїнів на поліпропіленовій основі. У день загибелі військовослужбовця його фотографія буде кріпитися на дошці, а дзвін лунатиме стільки раз, скільки років пройшло від дня загибелі воїна, що буде символізувати пам’ять та вдячність шепетівчан. Монументальний знак «Дзвін пам’яті» стане місцем пам’яті та вшанування наших героїв та сприятиме моральній підтримці сімей загиблих.

дзвін памяті зразок

Основні етапи реалізації проекту:

  1. Оголошення конкурсу на ескіз пам’ятного знаку.
  2. Обрання переможця конкурсу.
  3. Виготовлення та затвердження макет-дизайну та відповідної документації на встановлення монументального знаку.
  4. Виготовлення дзвону.
  5. Виготовлення та встановлення монументального знаку.
  6. Виготовлення та встановлення металевої каркасної дошки.
  7. Виготовлення фотографій на поліпропіленовій основі.
  8. Урочисте відкриття монументу "Дзвін пам'яті"

Громадські вбиральні

Прохорчук Валентина Павлівна пропонує за 600 000 грн встановити громадську вбиральну у центрі міста Шепетівка (між приміщеннями Шепетівської міської ради та Будинком побуту)

зображення viber 2021 05 25 16 46 39

Центр Шепетівки - найпопулярніший серед містян. Тут проводяться масові заходи, знаходяться адміністративні будівлі, розважальні заклади, магазини тощо, які відвідують шепетівчани та гості міста. Проте тут відсутні громадські туалети. Результатом реалізації проекту стане створення санітарно-гігієнічних умов у місцях масового зосередження людей. Відсутність громадських вбиралень у м. Шепетівка є неприпустимим для міста обласного значення, міста, яке є центром Північної Хмельниччини.

Спортивний майданчик "Move up" на території ЗОШ №1

Дмитрук Вадим Миколайович пропонує за 169 540 гривень встановити спортивний майданчик "Move up" на території ЗОШ №1.

Спорт об’єднує людей, дає змогу знайти друзів, співрозмовників, зміцнити характер, силу духу, активно відпочити з сім’єю. Кожному знайти заняття. Сучасний спортивний майданчик буде розташований на території школи, доступ до якої вільний та під постійним наглядом. Пропонуємо облаштувати його вуличними тенісними столами, турніками, тренажерами. Дизайн-проект додається. Діти міста організовуватимуть тут воркаут - змагання, як і раніше, будемо проводити міжшкільні змагання спортивно- масового спрямування «Шепіт міста».

Зображення

Інтерактивний тир «Захисник Вітчизни»

Конончук Наталія Петрівна пропонує за 144 000 грн на території Шепетівського навчально-виховного комплексу №3 реалізувати лазерний тир.

Інтерактивний лазерний тир - нове покоління тирів, що дає ряд переваг завдяки комп’ютерній графіці, поширює можливості захоплення різними видами спорту, популяризує професію військового. Дає можливість відпрацьовувати необхідні знання, уміння і навички з вогневої підготовки, розвивати та реалізувати потенціал здобувачів освіти. Впливає на формування системного уявлення про військово-патріотичне виховання як складову частину національно- патріотичного виховання. Підвищується інтерес до шкільного життя та навчання, організовує роботу в команді.

титул

Нагадаємо, Громадський бюджет спрямований на підтримку громадських ініціатив мешканців Шепетівської міської територіальної громади. Подача заявок тривала з 01.04.2021 - 30.05.2021 року. Кількість заявок від одного громадянина не обмежена. 

Голосування за проекти розпочнеться з 15.09.2021. Загальний бюджет на 2021 рік 1 200 000 грн. Переможців буде два, вартість проекту не більше 50% від загального бюджету (в тому числі з ПКД)

Реалізація проекту відбувається в наступному за голосуванням році.

Останнє редагування 31 травня 2021, 19:41
0
репостів
0
репостів