Розділ Суспільство

У Шепетівці чотирьом прийомним родинам вручили подарунки

Автор 07 травня 2021, 15:27

З нагоди Дня матері та Дня сім’ї міський голова Шепетівки зустрівся із батьками родин, вручивши символічні подарунки від Шепетівської міської ради та Хмельницької облдержадміністрації.

«Бути батьками – важка праця та високе покликання. Ваші родини довели, що любові та поваги вистачить на всіх! За що висловлюємо вам подяку та шану!» — прокоментував при зустрічі міський голова.

Створення прийомної родини – відповідальний та сміливий крок. Прийомні батьки часто зустрічаються не лише із традиційними дитячими потребами, а й потребами в соціалізації та психологічній підтримці дитини. У Шепетівській громаді наразі створено 4 прийомні родини: Людмили та Валерія Шишових, Тетяни Шевчук, Олени та Сергія Сахненків та Андрія Трачука. Ці сім’ї розділили тепло та затишок із 11-ма дітками.

У Шепетівській територіальній громаді управлінням праці та соціального захисту населення здійснюється підтримка прийомних сімей державною допомогою на дітей в розмірі 2,5 прожиткових мінімуми та 35% грошового забезпечення на одну дитину. Працівниками служби у справах дітей та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюється постійний супровід родин, спілкування з батьками та дітьми, надання консультацій та правової допомоги. За кошти міського бюджету діти з прийомних родин отримують подарунки до свят.

За період з 2006 року в місті функціонувало 7 прийомних сімей, з яких 3 припинили існування, оскільки діти в них досягли повноліття.

Пресслужба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів