Розділ Суспільство

Об'єднання шепетівських лікарень відтермінували

Автор 28 квітня 2021, 11:40

Вчора, 27 квітня, відбулося пленарне засідання дев'ятої сесії Шепетівської міської ради. На порядок денний було винесено 51 питання.

На початку засідання присутні розглянули депутатські запити та звернення.

Проєкт рішення Про припинення Комунального некомерційного підприємства «Вузлова багатопрофільна лікарня станції Шепетівка» Шепетівської міської ради Хмельницької області шляхом приєднання до Комунального некомерційного підприємства ««Шепетівська багатопрофільна лікарня» Шепетівської міської ради Хмельницької області» було вирішено зняти з розгляду.

За словами міського голови Віталія Бузиля рішення щодо діяльності Вузлової лікарні потрібно приймати після виваженого аналізу оскільки основне завдання влади це збереження колективу лікарні та надання якісних медичних послуг населенню. Крім того, ще є ряд технічних та організаційних питань на вирішення яких потрібен час, щоб їх врегулювати.

З метою організації контролю за дотриманням обов’язків призовників та військовозобов’язаних на території старостинських округів Шепетівської міської територіальної громади до положення про старосту було внесено ряд змін відповідно до яких старости будуть повідомляти військовозобов’язаних та призовників про виклик до Шепетівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Депутати затвердили склад комісії Громадського бюджету Шепетівської міської територіальної громади, яка покликана проводити  координацію організації роботи, щодо проєктів, які будуть реалізовуватися відповідно міської програми.

Інформацію про виконання комплексної програми розвитку галузі культури міста Шепетівки на 2017-2020 роки, яку представила начальник відділу культу Світлана Джус депутати взяли до відома.

Розглянувши рішення комісії з питань надання одноразової грошової допомоги малозабезпеченим мешканцям Шепетівської громади, одинадцятьом шепетівчанам була надана грошова допомога на дороговартісне лікування.

За рахунок субвенції з обласного бюджету та співфінансування з місцевого буде розпочато будівництво водогону у селі Плесна, а також роботи з термоізоляції будівлі Шепетівського навчально-виховного комплексу №1.

Крім того у міському бюджеті були виділенні додаткові кошти на реконструкцію відділення невідкладної медичної допомоги КНП «Шепетівська ЦРЛ», лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, на ремонт підлоги ДНЗ №4 «Світлячок», придбання матеріалів для ремонту гімназії №5, оздоровлення та відпочинок дітей,  виготовлення проєктно-кошторисної документації на проєкти, які передбачені програмою Громадський бюджет. Планується виготовити документи на встановлення ще трьох спортивних дитячих майданчиків.

Не сесії було заслухано звіти керівників комунальних підприємств: «Шепетівського підприємства теплових мереж», «Шепетівського бюро технічної інвентаризації», «Шепетівського комунального архітектурно-планувального підприємства», «Адміністративно-комунальної інспекції», «Шепетівського ремонтно-експлуатаційного підприємства», «Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства».

Серед інших питань порядку денного чергової сесії розглянуто питання щодо укладення Мирових угод для реструктуризації боргів за користування земельними ділянками, затверджено положення про відділи з питань державного архітектурно-будівельного контролю Шепетівської міської ради; управління економіки, підприємництва та підтримки інвестицій.

У зв’язку зі зміною структури та загальної чисельності працівників апарату Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету було затверджено Положення і структура відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, Статути Шепетівського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», «Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Шепетівської міської ради»,  в нових редакціях.

Наприкінці депутати розглянули земельні питання.

Пресслужба Шепетівської міської ради

Останнє редагування 28 квітня 2021, 19:37
0
репостів
0
репостів