Розділ Суспільство

Призовників з Шепетівщини відправили до збірного пункту у Хмельницький

Автор 27 квітня 2021, 14:42

З 1 квітня в Україні розпочався  призов на строкову військову службу, який триватиме до червня 2021 року включно. Сьогодні із Шепетівки було відправлено чергову групу з одинадцяти призовників.

Новобранці  відправляються до збірного пункту у місто Хмельницький де вони ще раз пройдуть медичний огляд, а вже звідти вирушать на місця служби. У військових частинах вони пройдуть заходи обсервації тривалістю 14 діб та матимуть змогу отримати щеплення від вірусу SARS-CoV-2 (збудник COVID-19), оскільки військовослужбовці належать до пріоритетних груп населення, яким рекомендують зробити щеплення на третьому етапі вакцинації.

Сьогодні серед шепетівчан, які поповнять лави українського війська був Богдан Грицай – майстер спорту міжнародного класу з вільної боротьби, бронзовий призер чемпіонату Світу та Європи, багаторазовий чемпіон України. Богдан служитиме у лавах Державної прикордонної служби України, вважає строкову військову службу важливим етапом у житті чоловіка та свідомо ставиться до виконання свого обов’язку.

Нагадаємо, що у ході весняної призовної кампанії до лав Збройних сил України буде призвано 39 мешканців Шепетівки та навколишніх територіальних громад, з них: Національна гвардія України -14, Десантно-штурмові війська -1, Частини центрального підпорядкування — 7, Державна прикордонна служба — 7, Державна спеціальна служба транспорту -2, Повітряні сили -1, Сухопутні війська — 6, Резерв — 1.

Військовий комісар Шепетівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Сергій Царук вкотре наголосив, що строковики не служитимуть в зоні Операції Об’єднаних Сил, навіть якщо виявлять таке бажання. Також якщо призовник офіційно працює, то за ним зберігається робоче місце і він отримуватиме середньомісячну заробітну плату під час проходження служби. Військовий комісар повідомив про грошову допомогу, яку отримує призовник, а згодом солдат при звільненні зі строкової служби.

Цього року з огляду на збільшення чисельності військовослужбовців військової служби за контрактом планове завдання щодо призову строковиків дещо зменшено порівняно з попереднім призовом.

Пресслужба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів