Розділ Суспільство

У Хмельницькому таки встановлять прапор за п'ять мільйонів гривень

Автор 10 квітня 2021, 20:42

Флагшток висотою у 50 метрів та прапор розмірами 8 на 13 встановлять у Хмельницькому. Виділили на це 5 мільйонів гривень шляхом голосування 49 із 57 депутатів обласної ради на пленарному засіданні, яке відбулося 8 квітня.

Як повідомила Суспільному директорка Департаменту інформаційної діяльності Інни Михайлової, це буде найбільший державний прапор України в Хмельницькій області. Встановлять його до святкування 30-річчя Незалежності країни.

Кореспонденти Суспільного, з цього приводу, вирішили дізнатися думки громадських та політичних діячів Хмельниччини.

Народний депутат України Володимир Ар’єв:

"Півтора мільйона гривень коштує одна киснева станція. Я трохи в шоці сьогодні, але в нас три кисневі станції – це один прапор. Я не розумію, навіщо прапор, коли гинуть люди. Коли їм дихати нічим. В нас є прапор, тут, на площі Незалежності. Є те, що потрібно сьогодні. А є те, що можна відкласти на потім. Символіка важлива, але її потрібно робити коштом меценатів"

Депутатка обласної ради Оксана Натальська:

"Мова не про гроші. Мова про те, що життя триває. І ми бачимо величезну кількість проблем, з якими сьогодні бореться Україна, які якраз і є причиною несерйозного відношення до патріотичного виховання. Тому мусимо пам’ятати, що є речі, які формують нас як націю"

Депутатка обласної ради Тетяна Калюжна:

"За державні символи у всі часи вмирали українці і здобували нашу незалежність. Тому ставити на шалики терезів державний прапор та інші речі – це недоцільно. Для наших хлопців, які повертаються з полону, бачачи державний прапор. Це для них є як кисень. Багато наших захисників за наш державний прапор вмирали"

Координатор громадянської мережі "Опора" в Хмельницькій області Андрій Попик:

"З такої точки зору можна виділити і 100 мільйонів на прапор і сказати: "Хто проти, той зневажає державні символи". Зараз це є марнотратством коштів, це є забаганка Офісу президента. Зараз така ситуація, що Офіс президента змусив голів ОДА цим займатись. Голови ОДА якимись важелями змусили депутатів прийняти це безглузде рішення. Тобто, в той час, коли є абсолютно нагальні потреби. Якби голова облдержадміністрації сам вірив в цю ідею, думаю, він і ті, хто голосували, скинулись би своїми грошима, зібрали би зі своїх знайомих. Але чужими грошима розпоряджатись простіше"

Колишній голова облдержадміністрації Дмитро Габінет:

"Якщо візьмемо бюджет цього року взагалі, капітальні видатки, концентровані залишки, які використовує обласна рада – вдвічі менші, ніж були позаминулого року. Втричі менші, ніж минулого року. Тобто, бюджет зменшується. Це є кошти, які ми збираємо, для того, щоб витратити їх на нагальні потреби мешканців Хмельницької області. Символи – це дуже важливо. Але символ має бути в серці. Кожна наша дія має відповідати цим символам"

Рішення депутатів обласної ради витратити таку суму не вплине на більш нагальні потреби, запевняє директорка Департаменту інформаційної діяльності, культури та релігій Хмельницької ОДА Інна Михайлова:

"Жодне важливе питання не залишилося поза увагою. І ні в якому разі не можна казати, що увага була приділена прапору, а решті питань не було приділено уваги. Це такий загальнодержавний проєкт, де вся Україна встановляє найбільші прапори у всіх обласних центрах України. І звичайно, що ми просили депутатів підтримати наше рішення, тому що Хмельниччина не могла залишитись білою плямою без прапора, як в інших містах"

Відео

0
репостів
0
репостів