Розділ Суспільство

Поліціянти нагадали про відповідальність за спалювання сухої трави

Автор 06 квітня 2021, 15:58

Поліцейські Шепетівського районного управління поліції нагадали громадянам про відповідальність за спалювання сухої трави. Токсини, які виділяються під час горіння рослин та інших речовин шкідливо впливають на здоров’я людини та навколишнє середовище. А маленьке полум’я може призвести до масштабних пожеж, загибелі людей та непоправних наслідків.

Поліція Шепетівщини нагадує, що за самовільне випалювання рослинності або її залишків може загрожувати від 3 тисяч 60 гривень до 6 тисяч 120 гривень штрафу. Для посадових осіб розмір штрафів ще вищий — від 15 тисяч 300 гривень до 21 тисячі 420 гривень.

Натомість, якщо такі дії були вчинені у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, громадянина можуть оштрафувати на суму від 6 тисяч 120 гривень до 12 тисяч 240 гривень. Для посадових осіб штрафи за таке правопорушення нині становлять від 21 тисячі 420 гривень до 30 тисяч 600 гривень.

Якщо ж вогонь вийде з-під контролю і спричинить важкі наслідки, то мова може йти уже й про кримінальну відповідальність за порушення правил пожежної безпеки.

Бережіть природу та здоров’я один одного!

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів